The Lobster: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου πάει Κάννες

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ των Καννών, ανάμεσα σε άλλες 15 ταινίες, θα συμμετέχει η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο The Lobster, σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου.

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του δημιουργού του Κυνόδοντα διηγείται μια φευγάτη ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όλοι οι άνθρωποι χωρίς ταίρι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί πρέπει να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες, αλλιώς μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο και καταφεύγει στο Δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες…

Διεθνής συμπαραγωγή που αφήνει πολλές υποσχέσεις, τόσο λόγω του θέματος όσο και λόγω της καλλιτεχνικής προϊστορίας των δημιουργών της. Από ελληνικής πλευράς, παραγωγός εταιρεία είναι η Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου,  από την Ιρλανδία η Element Pictures από τη Μ. Βρετανία η Limp  Films και η Scarlet Films, από τη Γαλλία η Haut & Court  και από την Ολλανδία η Lemming Film. Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Συμβούλιο Κινηματογράφου της Ιρλανδίας και το Ολλανδικό Ταμείο Χρηματοδότησης για τον Κινηματογράφο, καθώς και από το Eurimages.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία με πρωταγωνιστές τους Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Πέρα από καποιες φωτογραφίες και το πόστερ, τίποτα δεν έχει βγει στη δημοσιότητα για την ταινία, φουντώνοντας έτσι τις φήμες που την θέλουν ισχυρό outsider για την κατάκτηση του πολυπόθητου Χρυσού Φοίνικα.  

Το φετινό Φεστιβάλ των Καννών, αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος κυρίαρχος των κινηματογραφικών events,  θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2015.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 σε διανομή της FeelgoodEntertainment.