Η Μαρία Έλενα Κυριάκου στον τελικό της Eurovision!

Ήταν συγκλονιστική! Η Μαρία Έλενα Κυριάκου απέδειξε ότι, παρά τον τίτλο της μπαλάντας της, διαθέτει κάτι παραπάνω από μια τελευταία πνοή, κάνοντας το Wiener Stadthalle να σηκωθεί στο πόδι με το φινάλε της εμφάνισης της. Ξεπροβάλλοντας μέσα από μια εντυπωσιακή τουαλέτα διακοσμημένη με κρύσταλλα, αγέρωχη και σοβαρή, πρότεινε το κρύσταλλο της φωνής της και το πάθος της ψυχής της που αγκάλιασαν την τεράστια αίθουσα, εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. Σε μια βραδιά που είχε τις μικρές εκπλήξεις της, όπως ο αποκλεισμός της Φινλανδίας που αναμενόταν έστω και δύσκολα να περάσει στον τελικό λόγω κοινωνικού μηνύματος, όλα κύλησαν με κεντροευρωπαϊκή ακρίβεια.  Γρήγορη σχετικά εναλλαγή τραγουδιών, αποτελεσματική παρουσίαση και πανταχού παρούσα η Κοντσίτα σε ρόλο ρεπόρτερ!

Αλβανία, Αρμενία, Ουγγαρία, Γεωργία, Βέλγιο, Σερβία, Ρουμανία, Ρωσία και βέβαια ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού η Εσθονία πέρασαν επίσης στην επόμενη φάση. Η χρονιά της μπαλάντας σε πλήρη εξέλιξη. Την Πέμπτη 22 του μήνα θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο φαβορί να προκριθούν είναι οι Σκανδιναβοί (Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Λιθουανία, Λετονία) αλλά και Κύπρος, Μάλτα και Αζερμπαϊτζάν. Οψόμεθα!

Τα προγνωστικά πάντως θέλουν την Ιταλία να παίρνει φέτος το διαγωνισμό με ένα κλασικό καντσόνε από τους Il Volo. Όλα παίζουν φέτος όμως και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Eurovision είναι ένα κλειστό σύμπαν με ιδιαίτερα μουσικά χαρακτηριστικά, φανατικό κοινό κάθε ηλικίας και βέβαια «ανίερων» συμμαχιών και στρατοπέδων. Η Τουρκία εξακολουθεί να απέχει εφόσον θεωρεί ότι της αρνούνται τον ηγετικό της ρόλο, η Ουκρανία βρίσκεται εκτός έτσι όπως έχουν τα πράγματα αλλά και άλλες χώρες όπως Βοσνία, Βουλγαρία, Ανδόρα, Μονακό φέτος απέχουν. Τιμής ένεκεν θα συμμετάσχει η Αυστραλία (ναι!) λόγω «πολιτιστικών δεσμών», αυξάνοντας έτσι την «βάση ψηφοφόρων» της ελληνικής συμμετοχής (το τερπνόν μετά του ωφελίμου).

Εν αναμονή λοιπόν ας παρακολουθήσουμε την υπέροχη ελληνική συμμετοχή στον αποψινό ημιτελικό και ας ευχηθούμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε ότι τη μουσική του τραγουδιού της Ελλάδας υπογράφουν ο Ευθύβουλος Θεοχάρους και η Μαρία Έλενα Κυριάκου και τους στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και η Εβελίνα Τζιώρα.