The Children's Hour - Οι Ψίθυροι (Επανέκδοση)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 1961

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: William Wyler

Πρωταγωνιστούν: Audrey Hepburn, Shirley McLaine, James Garner, Fay Bainter, Miriam Hopkins, Karen Balkin, Veronica Cartwright, Mimi Gibson, William Mims.

Υπόθεση: Η Μάρθα και η Κάρεν, αχώριστες συμφοιτήτριες από το κολλέγιο, ανοίγουν μια Ιδιωτική Σχολή Θηλέων στην αριστοκρατική Νέα Αγγλία. Μαζί τους ζει η θεία της Μάρθα Λίλυ ηλικιωμένη ηθοποιός και καθηγήτρια ορθοφωνίας. Όταν η Κάρεν οριστικοποιεί το γάμο της με τον Δρ. Τζο Κάρντιν, συγγενή της πλούσιας Αμέλια Τίλφορντ, η κακομαθημένη και κακότροπη εγγονή της Αμέλια, μαθήτρια στο σχολείο, Μαίρη, αποφασίζει να εκδικηθεί τις δασκάλες της για μια τιμωρία που της επέβαλλαν και τις κατηγορεί για λεσβιακές σχέσεις. Το σκάνδαλο που ξεσπά οδηγεί σε καταστροφή τη Σχολή και σε αναθεωρήσεις σχέσεων και γενικότερες ανατροπές.

Το θρυλικό θεατρικό έργο που έγραψε το 1934 η Λίλιαν Χέλμαν μεταφέρεται για 2η φορά στον κινηματογράφο από τον ίδιο σκηνοθέτη, αυτή τη φορά με το λεσβιακό θέμα ατόφιο. Μια πολύ προχωρημένη για την εποχή της ταινία από ένα μεγάλο (και επίμονο) δημιουργό που κατάφερε να είναι υποψήφια για 5 όσκαρ.

Διάρκεια: 107 λεπτά.