Στις κινηματογραφικές αίθουσες από 4 Ιουνίου

5 νέες ταινίες για πολλά γούστα: δράματα εποχής, δράματα γενικώς, animation, κωμωδίες και αδρεναλίνη στο φουλ! Πρώτη στη λίστα μας η νέα βερσιόν του κλασσικού μυθιστορήματος του Φλομπέρ «Μαντάμ Μποβαρί» με μοντέρνα διάθεση, σκοτεινές αποχρώσεις και αξιόλογες ερμηνείες. Το επικίνδυνο ρήγμα του «San Andreas» έρχεται να τραντάξει την Καλιφόρνια και να ανεβάσει την αδρεναλίνη των φίλων της περιπέτειας. Στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, ένας μεσόκοπος Παριζιάνος προσπαθεί να ξεφύγει από τον περίγυρό του για να ακούσει τον αγαπημένο του δίσκο αλλά όσο και να φωνάζει «Μην ενοχλείτε παρακαλώ» χαμένος κόπος.

Για τις παραπάνω ταινίες παρατίθενται στο τέλος τα Link από τα επί μέρους άρθρα του Grand Magazine, για περισσότερα στοιχεία. 

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει ακόμη: 

Ένα ενδιαφέρον animation με τίτλο «Strange Magic– Παράξενη Μαγεία» (ΗΠΑ 2015 – 99’) παραγωγής της Lucasfilm Ltd. Ένα πολύχρωμο και ολίγον dark μωσαϊκό από ξωτικά, καλικάντζαρους και παράξενα πλάσματα της φαντασίας σε ένα ξέφρενο μιούζικαλ εμπνευσμένο από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ, με τραγούδια από Elvis Presley μέχρι Beyoncé και Lady Gaga.  Σκηνοθεσία: Gary Rydstrom

Μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά

Διανομή: Feelgood Entertainment

 

Ένα Indie αμερικάνικο ρομαντικό δράμα με τίτλο «Song One-  Ένα Φιλί για το Τέλος» (ΗΠΑ 2014 – 86’). Η ψυχικά και σωματικά απομακρυσμένη από την οικογένειά της, ανθρωπολόγος Φράνι, επιστρέφει από το Μαρόκο στη Νέα Υόρκη όταν ένα ατύχημα θα αφήσει το νεαρό αδερφό της Χένρι σε κωματώδη κατάσταση. Η επανασύνδεση με την οικογένεια της, θα την κάνει να κατανοήσει και να εκτιμήσει την αφοσίωση του Χένρι στη μουσική, και θα αρχίσει να αναζητά τα μέρη και τους καλλιτέχνες που αγαπούσε ο αδερφός της. Έτσι θα γνωρίσει το Τζέιμς- το μουσικό είδωλο του Χένρι, που παρά τα φαινόμενα, είναι ένας ντροπαλός κι εσωστρεφής άντρας που προκαλεί στη Φράνι μία δυνατή έλξη με φόντο τη μουσική σκηνή του Μπρούκλιν.

Σκηνοθεσία: Kate Barker-Froyland

Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Mary Steenburgen, Johnny Flynn, Ben Rosenfield.

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ

 

Την επανέκδοση του κλασικού αστυνομικού θρίλερ του Χίτσκοκ «Young and innocent–Νέα και Αθώα» - Βρετανία 1937 – 80’)

Ένας νεαρός (Ντέρικ ντε Μάρνι) συλλαμβάνεται για το φόνο μιας πλούσιας και διάσημης γυναίκας, η οποία στραγγαλίστηκε με τη ζώνη του αδιάβροχού του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως την ημέρα του φόνου του είχαν κλέψει το αδιάβροχό του. Θα το σκάσει από τη φυλακή και με τη βοήθεια της κόρης του διευθυντή της αστυνομίας (Νόβα Πίλμπιμ), που θα πεισθεί για την αθωότητά του, θα ψάξει να βρει τον ένοχο.

Μια από τις καλύτερες ταινίες της Βρετανικής προπολεμικής περιόδου του μαιτρ του σασπένς με την οποία ουσιαστικά εγκαινιάζει τη λειτουργία του ο Ζέφυρος, η δροσερή και πάντα ποιοτική κινηματογραφική «μάντρα» των Πετραλώνων.

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

Πρωταγωνιστούν: Nova Pilbeam, Derrick De Marney, Percy Marmont,  Edward Rigby.

Διανομή: New Star 

Την επανέκδοση μιας παλιάς και καλής Βρετανικής κωμωδίας «The smallest show on earth–Ραντεβού στο σινεμά» - Βρετανία 1957 – 80’)

Ο Matt και η Jean Spencer (το πραγματικό ζευγάρι στη ζωή Bill Travers και Virginia McKenna) δεν μπορούν να πιστέψουν την τύχη τους, όταν ένας μακρινός θείος αφήνει όλη την περιουσία του σε αυτούς. Αυτό που κληρονομούν είναι ένας ετοιμόρροπος παλιός κινηματογράφος που ονομάζεται ‘The Bijou’, στον οποίο εργάζονται τρεις ηλικιωμένοι υπάλληλοι: ο θυρωρός (Bernard Miles), η ταμίας (Margaret Rutherford) και ο αλκοολικός μηχανικός προβολής (Peter Sellers). Ωστόσο, ο κινηματογράφος τυγχάνει να βρίσκεται σε προνομιακή θέση, και ο ιδιοκτήτης του μεγάλου γειτονικού κινηματογράφου ‘The Grand’ θέλει να το αγοράσει για να το κάνει παρκινγκ…

Σκηνοθεσία: Basil Dearden

Πρωταγωνιστούν: Virginia McKenna, Bill Travers και Peter Sellers

Διανομή: Filmboy

 

Υπάρχει επίσης ένα διήμερο αφιέρωμα (με ελεύθερη είσοδο) σε βραβευμένες ξένες ταινίες μικρού μήκους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (τηλ.2109005800) με γενικό τίτλο «Χρυσές Νύχτες στη Στέγη».

Και μια ειδική προβολή του πολιτικού ντοκιμαντέρ της Έλενας Ζερβοπούλου «Greece Days of Change» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Friedrich Ebert.

Και βέβαια πολλές ταινίες συνεχίζονται ακάθεκτες από τις προηγούμενες εβδομάδες…

 

Καλή διασκέδαση!

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2555/madame-bovary-mantam-mpobari

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2556/une-heure-de-tranquillite-min-enoxleite-parakalo

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2557/san-andreas-san-andreas-epikinduno-rhgma-kai-se-3d