Jurassic World (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας  

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Colin Trevorrow

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Vincent D'Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Jake Johnson, Omar Sy, BD Wong, Judy Greer, Lauren Lapkus, Brian Tee, Katie McGrath, Andy Buckley

Υπόθεση: 22 χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Isla Nublar έχει μετατραπεί σε Jurassic World, ένα σούπερ επιτυχημένο θεματικό πάρκο δεινοσαύρων όπως το είχε φανταστεί ο μακαρίτης Τζον Χάμοντ. Δέκα χρόνια όμως μετά το άνοιγμα, οι εισπράξεις του πάρκου έχουν πάρει την κάτω βόλτα και οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια «νέα ατραξιόν» που θα αναζωπυρώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Φυσικά όλα θα πάνε στραβά και η ανθρώπινη αλαζονεία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, όταν το γενετικά τροποποιημένο και ευφυές τεράστιο σαυροειδές δημιούργημα του εργαστηρίου του πάρκου ξεφεύγει και αρχίζει να καθαρίζει το σύμπαν.

Βαριά η σκιά του πολυαγαπημένου παραμυθά Στίβεν Σπίλμπεργκ πάνω από αυτόν τον Ιουράσσιο Κόσμο στον οποίο βέβαια διατηρεί τα ηνία του παραγωγού, όμως ο νεοφερμένος σκηνοθέτης Κόλιν Τρέβοροου αποδεικνύεται σκληροτράχηλος διάδοχος που ξέρει να κρατά το κοινό στην άκρη του καθίσματος, δημιουργώντας ένα υποδειγματικό δείγμα escapist entertainment. Με όλα τα χαρακτηριστικά των ηρώων του σπιλμπεργκικού σύμπαντος, με  ειρωνικές αυτοαναφορές και πάνω από όλα με ρυθμούς που κόβουν την ανάσα και αναπάντεχα λειτουργικό σασπένς, είναι μια ταινία άξια να αναγεννήσει ένα κινηματογραφικό μύθο και να αποτελέσει αρχή μιας νέας σειράς με τον, όπως φάνηκε, καθόλα άξιο Κρις Πρατ να μαγεύει ανθρώπους και σαύρες, πάντα με την αποτελεσματική βοήθεια της ατσάλινα γλυκιάς Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Στη μουσική υπόκρουση ο πανταχού παρών Μάικλ Τζιακίνο αναλαμβάνει τα ηνία από τον Τζον Γουίλιαμς του οποίου ωστόσο το βασικό θέμα ακούγεται στην αρχή της ταινίας. Ένα κινηματογραφικό Luna Park για όλη την οικογένεια που κουβαλάει όλη την προβληματική ενός μεγάλου δημιουργού που με τον τρόπο του ανησυχεί για το μέλλον της ανθρωπότητας και τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας.  

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 11.06.15