Magic Mike XXL

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 115 λεπτά

Είδος: Κομεντί

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Gregory Jacobs

Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Joe Manganiello, Kevin Nash, Gabriel Iglesias, Matt Bomer, Adam Rodriguez, Amber Heard, Juan Piedrahita, Vicky Vox, Carrie Anne Hunter, Crystal Hunt, Raeden Greer, Michael Strahan, Donald Glover και με τη συμμετοχή των  Jada Pinkett Smith, Andie MacDowell και Elizabeth Banks.

Υπόθεση: Το «Magic Mike XXL» ξαναβρίσκει τον Μάικ τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ, ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της. Μόνο που αυτή τη φορά, οι υπόλοιποι «Βασιλιάδες» έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στυλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στον δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η υπόλοιπη παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες αλλά και καινούργιους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν. 

Μια μεγάλη επιτυχία επιστρέφει, χορογραφικά τουλάχιστον δριμύτερη. Αυτή τη φορά ο Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει περιορισθεί στους ρόλους του διευθυντή φωτογραφίας, μοντέρ και συμπαραγωγού(!!!) αφήνοντας τη σκηνοθεσία στον βοηθό του Γκρέγκορι Τζέηκομπς. Από την εποχή του Fame η σεναριακή φόρμουλα τέτοιων ταινιών παραμένει απαράλλαχτη: ένα ultimate gig για να αποδείξουν οι ήρωες την αξία τους και να επιστρέψουν μετά στην κανονικότητα εκτός οθόνης. Τα στοιχεία της συνταγής είναι που παραλλάσουν. Εδώ τα χορευτικά είναι εντυπωσιακά, αν και μαζεμένα κάπως για να μην διώχνουμε κοινό, ωστόσο η ταινία συχνά βαλτώνει σε απέραντες διαλογικές σκηνές, καλλιτεχνικά θανατηφόρες σε μια ταινία που οι ήρωες φημίζονται για τους (ενισχυμένους με πρωτεϊνη) μύες τους και όχι για τα φιλοσοφικά μάστερ τους. Επενδυμένη με διάχυτο ερωτισμό, κιτς αισθητική μέχρι κανιβαλισμού και με ένα ενδιαφέρον funky soundtrack, διαθέτει, εκτός από γυμνασμένα κορμιά, επί μέρους διασκεδαστικές υποπλοκές όπως η επίσκεψη στο αρχοντικό του Νότου όπου η πρόσφατα διαζευγμένη 50άρα ιδιοκτήτρια (απόλαυση η Άντι Μακντάουελ) και οι νοικοκυρές σε απόγνωση φίλες της δέχονται τα «δώρα» των πρωταγωνιστών σε μια ολονύκτια «πολιτιστική» ανταλλαγή. 

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 09.07.15