Absolutely Anything – Ευχήσου και όλα γίνονται

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Κωμωδία Φαντασίας

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Terry Jones

Πρωταγωνιστούν: Simon Pegg, Kate Beckinsale, Rob Riggle, Joanna Lumley, Eddie Izzard Meera Syal, Sanjeev Bhaskar και με τις φωνές των Robin Williams, Terry Gilliam, John Cleese, Terry Jones, Eric Idle, Michael Palin.

Υπόθεση: Είναι γεγονός ότι στο σύμπαν δεν είμαστε μόνοι. Και μάλιστα είμαστε καθυστερημένοι και ενοχλητικοί, σύμφωνα τουλάχιστον με το διαγαλαξιακό συμβούλιο εξωγήινων που αποφασίζει να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στο ανθρώπινο είδος. Ένας άνθρωπος στην τύχη θα αποκτήσει τη «μαγική» ικανότητα να γίνονται πραγματικότητα όλες οι ευχές του. Και από τον τρόπο που θα τις διαχειριστεί θα εξαρτηθεί η καταδίκη ή η σωτηρία του πλανήτη. Και ο κλήρος ή μάλλον η εξωγήινη ακτίνα πέφτει στον Νιλ Κλαρκ, έναν απογοητευμένο από την ζωή και την δουλειά του καθηγητή Λυκείου. Η ανακάλυψη αυτή προκαλεί αρχικά σοκ στον ευαίσθητο πλην ατσούμπαλο καθηγητή, που καλείται να προσαρμοστεί στη νέα του πραγματικότητα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να κερδίσει την καρδιά της όμορφης γειτόνισσάς του με τη βοήθεια του αφοσιωμένου του σκύλου, στον οποίο έχει απονείμει λογική σκέψη και ικανότητα ομιλίας πέραν του γαβ. Θα καταφέρει ο Νιλ να εξουδετερώσει το βασικό του ερωτικό αντίζηλο, έναν τρελαμένο Αμερικανό στρατιωτικό και ταυτόχρονα να σώσει τη Γη από την καταστροφή;

Μετά από πολλά χρόνια, η πρώτη ταινία με παρόντα όλο τον επιζώντα θρυλικό θίασο των Monty Pythons είναι γεγονός. Αν και εντελώς παλιομοδίτικα το χιούμορ και η αισθητική της ταινίας, παραμένουν αρκετά σουρεαλιστικά και διασκεδαστικά και σε συνδυασμό με την χαρισματική προσωπικότητα ενός νεότερου κωμικού όπως ο Σάιμον Πεγκ στον πρώτο ρόλο αλλά και με τις φωνητικές ακροβασίες του μακαρίτη Ρόμπιν Γουίλιαμς στο ρόλο του χαρούμενου σκύλου ίσως και να κερδίσουν το νεότερο κυνικό κοινό του 21ου αιώνα. Εξάλλου το παράλογα γραφειοκρατικό σύμπαν των εξωγήινων θα μπορούσε να χτυπήσει μια χορδή του ελληνικού τουλάχιστον κοινού, αφού μοιάζει ύποπτα με σάτιρα του Γιούρογκρουπ καθώς συνεδριάζει για τη σωτηρία της Ελλάδας. Όσο για τη σάτιρα του αμερικάνικου μιλιταρισμού στο πρόσωπο του τρελαμένου στρατιωτικού, μοιάζει τόσο εκτός εποχής πια που γίνεται γραφική. Συνολικά μια ταινία ανάλαφρη και ευχάριστη που ξέμεινε από μίαν άλλη εποχή.

Διανομή:  Odeon 

Στις αίθουσες από 20.08.15