Hitman Agent 47 – Hitman: Πράκτορας Νο.47


Παραγωγή: Γερμανία/ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια:  96 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Aleksander Bach

Πρωταγωνιστούν: Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto, Thomas Kretschmann, Ciaran Hinds, Angelababy, Dan Bakkedahl, Emilio Rivera, Rolf Kanies, Jerry Hoffmann.

Υπόθεση: Ο μυστηριώδης Πράκτορας No.47 είναι το τελευταίο και κορυφαίο μοντέλο γενετικού σχεδιασμού με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. To όνομά του προέρχεται από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που έχει περαστεί σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Ο Πράκτορας 47 είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας που δημιούργησε προηγουμένως 46 παρόμοιους πράκτορες-κλώνους, με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα. Στόχος του είναι μια τεράστια οργάνωση, που προσπαθεί να υποκλέψει το μυστικό της δημιουργίας του για να δημιουργήσει με τη σειρά της έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που θα ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του. Ενώνοντας δυνάμεις με μια νέα γυναίκα την Κάτια που μοιάζει να κατέχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους εχθρούς τους, ο Πράκτορας No.47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του τον μυστηριώδη κύριο Τζον Σμιθ σε μια επική μάχη.

Ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα νέο franchise που θα λατρέψουν οι φαν των ταινιών δράσης. Επί της ουσίας πρόκειται για χαλαρό reboot αφού με το ίδιο θέμα είχε γυριστεί το 2007 το Hitman με πρωταγωνιστή τον Timothy Olyphant που σημείωσε και εμπορική επιτυχία αλλά δεν συνεχίστηκε. Αυτή τη φορά, με πρωταγωνιστή τον Βρετανό Ρούπερτ Φρεντ, γνωστό από την τηλεοπτική σειρά Homeland και με σκηνοθέτη τον νεαρό Γερμανoπολωνό σκηνοθέτη διαφημιστικών Αλεξάντερ Μπαχ που κάνει το ντεμπούτο του στις ταινίες μεγάλου μήκους, οι παραγωγοί υπόσχονται ότι η τελική μάχη του Πράκτορα 47 με τον Τζον Σμιθ δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει σε ταινία δράσης. Οι δύο ηθοποιοί εκπαιδεύονταν για μήνες στις διαφορετικές μεθόδους πάλης των χαρακτήρων έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι φιλόδοξες σκηνές θα αποδοθούν όσο το δυνατόν πιστότερα. Για τους συντελεστές του, το «Hitman: Πράκτορας No.47» φιλοδοξεί να είναι εκείνη η ταινία που θα ανατρέψει μια και καλή την άποψη ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν μεταφέρονται με επιτυχία στο σινεμά. Η παγκόσμια κριτική, με λίγες εξαιρέσεις, δεν είχε την ίδια άποψη και η ταινία δεν προβλήθηκε για τα Media  στην Ελλάδα. Οι φαν του είδους δεν αναμένεται να πτοηθούν από τέτοιες λεπτομέρειες.

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 27.08.15