ΚΕΘΕΑ Διάβαση: Κινηματογραφικό διήμερο σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ.

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά διήμερο κινηματογραφικών προβολών στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Οι προβολές θα περιλαμβάνουν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους και μία ταινία μεγάλου μήκους και θα ξεκινούν στις 21:00. 

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 – Ημέρα προβολής ταινιών μικρού μήκους

•          Sam Roma - We are Gypsies  aka "Sam Roma - Eimaste Tsigganoi" documentary της Μαρίνας Δανέζη – διάρκεια 39’

•          Η προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου - διάρκεια 20’11’’

•          JAFAR της Νάνσυ Σπετσιώτη – διάρκεια  3’

•          Βόλτα της Στέλας Κυριακοπούλου – διάρκεια 11’33’’

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

•          Οι ακροβάτες του κήπου του    Χρήστου Δήμα – διάρκεια 110’

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Ερμού 134 – 136

Πρόσβαση : Hλεκτρικός/Σταθμός Θησείο

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ως κρατικός Φορέας ενίσχυσης της κινηματογραφίας στην Ελλάδα και το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ως πρόγραμμα που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν χωρίς να αποκόπτει τον χρήστη από την οικογένειά του, την εργασία του, το εκπαιδευτικό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο, συμπράττουν σε αυτή τη δράση με σκοπό την ενίσχυση του πνεύματος της προσφοράς, των ανθρώπινων αξιών και της κοινωνικής φροντίδας. Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ως πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, καλλιεργεί και υποστηρίζει την ισότιμη κοινωνική ένταξη από την αρχή της προσπάθειας για απεξάρτηση των πρώην χρηστών.

……Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς; Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε, ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας  γείτονας. Ο εξαρτημένος είναι ένας δικός μας. Οι κοινωνικός στιγματισμός κρατάει αυτόν και την οικογένειά του μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία. Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση……… Το στίγμα μας είναι η ένταξη.

Την αφίσα της εκδήλωσης σχεδίασε η ομάδα Γραφιστικής των μελών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται με την ευγενική άδεια των δημιουργών τους και των εταιρειών παραγωγής Pan Entertainment, t-shOrt, NF Films και Exile Films.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από το 1990 και είναι ένα από τα πολυφασικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης (μη διαμονής) στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου (Φυλής 217, Αθήνα)  210 86 26 761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα) 210 86 12 604.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, μπορείτε να καλέσετε στο 210 8653960 (εσωτερικό 111) ή να στείλετε μήνυμα στο [email protected]