Sleeping with Other People – Έρωτας Χωρίς Δεσμεύσεις

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Ερωτική Κομεντί

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Leslye Headland

Πρωταγωνιστούν: Jason Sudeikis, Alison Brie, Jason Mantzoukas, Andrea Savage, Natasha Lyonne, Amanda Peet, Adam Scott, Marc Blucas.

Υπόθεση: Το 2002 σε κάποιο κολλέγιο η τύχη φέρνει κοντά τους Νεοϋρκέζους Λέινι και Τζέικ που περνούν μαζί την πρώτη ερωτική βραδιά της ζωής τους. Από τότε πολύ νερό κυλάει στο αυλάκι, οι δύο νέοι χάνονται, μεγαλώνουν και «παραξενεύουν» όταν η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, εκείνη είναι ακόμη ανίκανη να κρατήσει μια σχέση ενώ πάσχει από εμμονή για τον ίδιο παλιό συμφοιτητή της ενώ εκείνος έχει μεταμορφωθεί σε αμετανόητο γοητευτικό γυναικά. Αποφασισμένοι να μείνουν φίλοι, παρότι θέλουν να είναι μαζί, συμφωνούν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική. Σιγά τώρα…

Αθυρόστομη και ελευθεριάζουσα για τα Χολιγουντιανά δεδομένα σεξουαλική κομεντί που όμως επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι στις περιπτώσεις που ο σεναριογράφος είναι και σκηνοθέτης τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ταινία θα ανήκει (δυστυχώς) στο σεναριογράφο. Στην περίπτωση της 34χρονης Λέσλι Χέντλαντ, θεατρικής συγγραφέα και σεναριογράφου που πέρασε για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα το 2012, προκειμένου να μεταφέρει  στην οθόνη το θεατρικό της «Οι Εργένισσες» ισχύει και με το παραπάνω ο κανόνας. Σε αυτό το τηλεοπτικών προδιαγραφών Νεοϋορκέζικο ερωτικό γαϊτανάκι, δεν υπάρχει πλάνο κάδρο και σκηνή που να μην περιέχει διάλογο. Μια σειρά από σύντομες βινιέτες με διαλογικές αντιπαραθέσεις και αθέλητο διδακτισμό που οδηγεί κυκλικά στο συμβατικά ρομαντικό φινάλε. Μειονέκτημα επίσης και το γεγονός ότι το, ως επί το πλείστον τηλεοπτικών καταβολών, καστ δεν είναι γνώριμο στο κοινό εκτός ΗΠΑ, με αποτέλεσμα δύσκολα να μπορεί να ταυτιστεί ο μη Αμερικανός θεατής με τους ήρωες. Πάντως η ταινία ξεκίνησε την καριέρα της στις ΗΠΑ από το Sundance και έκτοτε εξελίσσεται σε καλλιτεχνικό χαρτί πολλών φεστιβάλ, αποσπώντας θετικά σχόλια. Ίσως και να μην βλέπουμε την ίδια ταινία που βλέπει η Αμερικανική κριτική πάντως το σίγουρο είναι ότι πάσχει από έλλειψη ενότητας ύφους. Για νεανικό κοινό της εποχής μετά το Sex and the city (χωρίς πολλές απαιτήσεις).

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ 

Στις αίθουσες από 17.09.15