The Vatican Tapes – Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι


Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Τρόμου

Σκηνοθεσία: Mark Neveldine

Πρωταγωνιστούν: Olivia Taylor Dudley, Michael Peña, Djimon Hounsou, Dougray Scott, John Patrick Amedori, Kathleen Robertson, Peter Andersson και η Alison Lohman.

Υπόθεση: Η Άντζελα Χολμς (Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ) είναι μια απλή 27χρονη κοπέλα από το Λος Άντζελες που εντελώς ξαφνικά η παρουσία της αρχίζει να έχει ολέθρια επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας ατυχήματα και θάνατο. Όταν παρουσιάζει περίεργα συμπτώματα, υποψιάζονται ότι είναι δαιμονισμένη και καλούν το Βατικανό για να εξορκίσει τον δαίμονα. Σύντομα όμως αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία πανίσχυρη σατανική δύναμη η εκδίωξη της οποίας πέφτει στις πλάτες του νεαρού Πάτερ Λοζάνο (Μάικλ Πένια). Ο ενάρετος ιερέας καλείται να εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Άντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Οι παραγωγοί του συναρπαστικού «Εξορκισμού της Έμιλι Ρόουζ» συνεργάστηκαν στην ολοκλήρωση αυτής της φιλόδοξης απόπειρας νέας προσέγγισης του είδους με σκηνοθέτη τον ένα εκ των δύο του δημιουργικού δίδυμου Neveldine/Taylor. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν αυθεντική ατμόσφαιρα και να εντάξουν σε ρεαλιστικό φόντο τον υπερφυσικό τρόμο που στοιχειώνει την ηρωίδα, φτιάχνουν ένα ψευδοντοκιμαντερίστικο πλαίσιο με υποτιθέμενες μαρτυρίες κρυμμένες στα άδυτα των αδύτων του Βατικανού. Ναι σιγά που οι Καρδινάλιοι θα ήταν πρόθυμοι να μοιρασθούν τα υποτιθέμενα αιώνια μυστικά τους! Επί της ουσίας μια από τα ίδια που αφήνει να πάνε στράφι εξαιρετικοί ηθοποιοί όπως ο Τζιμόν Χούνσου και ο Μάικλ Πένια, χαμένοι μέσα σε σκηνές σοκ, δαιμονολογίες και αναληθοφάνειες. Εξ ου και η ταινία έφαγε τα μούτρα της στα αμερικάνικα ταμεία και ταυτόχρονα αποδοκιμάστηκε από τη διεθνή κριτική. Σε ένα μικρό ρόλο η κυρία Neveldine (Alison Lohman) κάνει την κινηματογραφική της επάνοδο μετά από 6ετή απόσυρση λόγω του γάμου της με τον υπεύθυνο αυτού του φιλμ. Λάθος ρόλο διάλεξε (ή λάθος σκηνοθέτη)! 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 17.09.15