Minions (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Animation

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Kyle Balda, Pierre Coffin

Με τις φωνές των: Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan, Jennifer Saunders, Geoffrey Rush, Steve Carell, Katy Mixon, Michael Beattie Hiroyuki Sanada και με τον Pierre Coffin  στις φωνές των Minions.

Στα ελληνικά ακούγονται: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΔΑΝΑΗ ΚΑΛΑΧΩΡΑ, ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΚΙΔΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ.

Υπόθεση: Τα Minions ήταν πάντα εκεί από καταβολής κόσμου, πριν ακόμη κι από τον άνθρωπο, έτοιμα να ακολουθήσουν τον κακό της εποχής τους, είτε αυτός ήταν ο προϊστορικός Τυραννόσαυρος είτε ο Μέγας Ναπολέων! Η ενδιάμεση διαδρομή περιλάμβανε μεταξύ άλλων από τους Φαραώ της Αιγύπτου μέχρι το μυθικό Κόμη Δράκουλα. Όλοι τους όμως πήγαν άψαλτοι από τις γκάφες και την αδεξιότητα αυτών των μικροσκοπικών κιτρινων ζιζάνιων. Μέχρι που, ελλείψει κακού αφεντικού, η μικρή κίτρινη φυλή αποσύρθηκε στην Ανταρκτική πέφτοντας σε κατάθλιψη. Είναι 1968, μια χρονιά επαναστατική και τρία Minions με αρχηγό τον Κέβιν αποφασίζουν να κάνουν την «επανάστασή» τους, βγαίνοντας στο σύγχρονο κόσμο σε αναζήτηση νέου αφεντικού. Η πορεία τους στο νέο κόσμο θα τους φέρει μπροστά στη σατανική Σκάρλετ που έχει τα σχέδιά της όσον αφορά την απόκτηση του Βρετανικού στέμματος. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου ο απαισιότατος στο δρόμο τους…

Τι είναι τα Minions; μην είναι απόγονοι των θρυλικών Gremlins; Μην είναι ο Χοντρός Λιγνός σε συσκευασία μικρού δαίμονα; Το σίγουρο είναι ότι η δημιουργία τους υπήρξε  μια εξαιρετικά πρωτότυπη και εμπορικά προσοδοφόρα ιδέα που γέμισε τα social media με τα αποφθέγματα και τα αστειάκια τους. Ήταν μοιραίο να αποκτήσουν τη δική τους ταινία λοιπόν, ένα είδος prequel  στις δύο ταινίες με ήρωα τον Απαισιότατο Gru, το οποίο αποδείχθηκε πολύ πιο δημοφιλές σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση του παγκόσμιου box office animation ταινιών όλων των εποχών! Το καλλιτεχνικό αντίκρισμα βέβαια της ταινίας ούτε για αστείο δεν μπορεί να παραλληλισθεί με τις εισπράξεις της. Μια σειρά από χαλαρά συνδεδεμένα gags, λιγότερο ή περισσότερο πετυχημένα, μια κακιά απόγονος της Μάτζικα Ντε Σπελ και η απαραίτητη πλοκή με τα πετράδια του Βρετανικού θρόνου (που έχει αρχίσει να γίνεται μαϊντανός σε πολλών ειδών ταινίες πλέον). Και πάνω από όλα τα ακατάληπτα μουρμουρητά που αποτελούν τη γλώσσα τους και εκτελούνται με έμπνευση από τον συσκηνοθέτη Πιερ Κοφέν. Ο,τι και να πει κανείς όμως, όλοι αργά ή γρήγορα θα το δούν οπότε… καλή διασκέδαση και μη φύγετε πριν το τέλος όπου βρίσκεται μια από τις πιο εμπνευσμένες σκηνές της ταινίας.

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 24.09.15