Δείξε μου τη γλώσσα σου

«Εκπαίδευση είναι ό,τι επιβιώνει όταν όλα όσα έχουμε μάθει έχουν ξεχαστεί» B.F. Skinner (Φιλόσοφος-Καθηγητής του Harvard). 

Μια διαδραστική παράσταση που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco. 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζει τη διαδρομή της ελληνικής γλώσσας μέσα στους αιώνες ξεκινώντας από τα ακριτικά τραγούδια και φτάνοντας μέχρι το Σεφέρη. Με όχημα αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων που συναντούν οι μαθητές από την Α’ Γυμνασίου έως τη Γ’ Λυκείου στήνεται μια πρωτότυπη διαδραστική θεατρική παράσταση με στόχο την εξοικείωση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη λογοτεχνία και την ανάδειξη των μεταβολών που έχει υποστεί η ελληνική γλώσσα.

Τι γίνεται όταν η Ερωφίλη συναντά τη Στέλλα Βιολάντη, ο Ροΐδης συνυπάρχει  με τον Λασκαράτο και ο Σεφέρης συνομιλεί με τον Κοραή; Τι έχει να πει ένας ευαίσθητος με έναν ζωγράφο; Και πώς η τιμή και το χρήμα λύνουν τα μυστήρια της Κεφαλονιάς; 

Μέσα από την έντονη σωματοποίηση του λόγου και τη χρήση video προβολών, νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερων μουσικών και εικαστικών επιλογών, ο κόσμος της λογοτεχνίας ζωντανεύει και οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τα πανανθρώπινα και διαχρονικά ζητήματα του έρωτα, της φιλίας, της εξουσίας, του καθήκοντος και της προσωπικής ευθύνης…

Η δραματοποίηση κειμένων και η επί σκηνής αναπαράστασή τους δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να απολαύσουν μια ζωντανή διαδρομή μέσα σ’ αυτούς τους επάλληλους κύκλους γνώσης, αναπτύσσοντας συγχρόνως τη συγκριτική, αισθητική και κριτική τους ικανότητα.                                                 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δραματουργική Επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Γιάννης Κουρκουμέλης

Πρεμιέρα: Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 5 €

Διάρκεια: 70΄(χωρίς διάλειμμα)

Προτεινόμενη ώρα παράστασης: 10.30-11.40 

Μια παραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας ATTACT

Θέατρο ΑΘΗΝΑΪΣ

Καστοριάς 34-36 Βοτανικός (Εύκολη πρόσβαση και στάθμευση πούλμαν στον χώρο του θεάτρου – Ενναλακτικά: στάση μετρό Γκάζι)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6989373052 /  6934564343

Χωρητικότητα Θεάτρου: 180 θέσεις