Ο «Αστακός» μπαίνει στην κατσαρόλα στις 22 Οκτωβρίου

Μετά από 5μηνη αναμονή και μια βδομάδα μετά το άνοιγμα στις Βρετανικές αίθουσες, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του πλέον καταξιωμένου σήμερα Έλληνα σκηνοθέτη θα βρίσκεται στη διάθεση των Ελλήνων σινεφίλ.

O Κόλιν Φάρελ και η Ρέιτσελ Γουάις είναι επικεφαλής ενός διεθνούς καστ που περιλαμβάνει και τις Αγγελική Παπούλια και Αριάν Λαμπέντ και έχει αναλάβει να μεταφέρει στον Αγγλόφωνο κόσμο το παράδοξο σύμπαν του δημιουργικού δίδυμου Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

Ο Αστακός είναι μια αντισυμβατική ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα κοντινό δυστοπικό μέλλον. Οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι – μέσα σε 45 μέρες - να ζευγαρώσουν με κάποιον. Αν δεν τα καταφέρουν εκπίπτουν της ανθρώπινης υπόστασης και μεταμορφώνονται σε ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας που μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο καταφέρνει να δραπετεύσει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες διεθνείς (κυρίως θετικές) κριτικές, η ταινία είναι πολύ πιο αστεία από ότι ακούγεται εκ πρώτης όψεως. Και βέβαια έχει τη χαρακτηριστική παράδοξη αποφορά των ταινιών του δημιουργού του Κυνόδοντα.

Στη Βρετανία ήδη κυκλοφορεί προωθητικό της ταινίας κουίζ που δίνει επιλογές για το τι ζώο θα γίνετε μετά τη μεταμόρφωση. Εσείς το κάνατε;

Αναμένοντας, ας πάρουμε μια ιδέα από το trailer.