Ένας άλλος κόσμος: Έρωτας x τρία και στο βάθος η Πολιτική

Οι μέρες περνούν γρήγορα και η 17 Δεκεμβρίου πλησιάζει. Λίγο πριν παραδοθεί στην κρίση ειδικών και κοινού η δεύτερη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά το υπερεπιτυχημένο «Αν» ο δημοφιλής σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συμπρωταγωνιστής υποδέχτηκε τους εκπρόσωπους των Media για μια πρώτη επαφή. Η παρουσίαση ξεκίνησε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα των ξένων πρωταγωνιστών J.K.Simmons και Andrea Osvart που έδειξαν ενθουσιασμένοι τόσο από την συμμετοχή τους και τη συνεργασία τους με τον «Christopher», όπως τον αποκάλεσαν, αλλά και με τη γνωριμία τους με τη χώρα μας, μια χώρα που ανακάλυψαν ότι έχει πολύ περισσότερες πλευρές από όσες δείχνει η σύγχρονη διεθνής εικόνα της με την κρίση και τα οικονομικά προβλήματα. Στο πάνελ συνόδευαν τον σκηνοθέτη και οι πρωταγωνίστριες, η πολυαγαπημένη Μαρία Καβογιάννη και η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη Βακάλη που ερμηνεύουν τους δύο από τους τρεις βασικούς γυναικείους χαρακτήρες.

Ένα ταξίδι που κράτησε πάνω από 2 χρόνια και έφερε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη σε τρεις ηπείρους έφθασε στο τέλος του. Μια ιστορία που γράφτηκε και ξαναγράφτηκε, όσο προχωρούσαν οι διεθνείς εξελίξεις και την επηρέαζαν κατά πολλούς τρόπους, είναι έτοιμη να κατακτήσει το ελληνικό και, γιατί όχι, το διεθνές κοινό, με όπλο τον έρωτα χωρίς όρια και συμβάσεις. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο δημιουργός όλης αυτής της κινηματογραφικής περιπέτειας  «Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο στον Έρωτα θα είναι μια πραγματικότητα τόσο κοινωνική όσο και πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Η μεγάλη πρόκληση για μένα ήταν πώς να το δομήσω όλο αυτό. Κατά κάποιο τρόπο η ταινία είναι Έρωτας εναντίον Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί ξεκινώντας από το 2013. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή. Ήταν μια παραγωγή με πολλές απαιτήσεις: επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλοί και διαφορετικοί χώροι και βέβαια η ελληνική πραγματικότητα που έβαζε συχνά εμπόδια στη ροή των γυρισμάτων. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά αντιμετωπίστηκε σαν τρείς διαφορετικές ταινίες». Στις τρεις ιστορίες πρωταγωνιστούν τρεις Έλληνες που ερωτεύονται τρεις ξένους: Μια 18χρονη φοιτήτρια ερωτεύεται έναν νεαρό Σύρο χριστιανό πρόσφυγα, ένας thirty something executive ερωτεύεται αναλόγων προσόντων Σουηδέζα και μια 50άρα νοικοκυρά συναντά έναν 60άρη Γερμανό καθηγητή με τον οποίο ζει ένα καθυστερημένο ρομάντζο. Έξη διαφορετικοί άνθρωποι, έξη ζωές παράλληλες με κοινό καταλύτη τον Έρωτα.   

Πέρα από τις βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά υλικό από την ταινία, ένα είδος ενισχυμένου trailer που ξεχείλιζε από συναίσθημα, κάτι που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γνωρίζει να χειρίζεται πολύ καλά, έχοντας πάνω από 20 χρόνια τηλεοπτικής πείρας. Αυτό που επίσης ξέρει (και του αρέσει) να χειρίζεται είναι η καίρια επιλογή γνωστών τραγουδιών. Αυτά θα συνοδεύουν τη δράση  παράλληλα με την πρωτότυπη μουσική που γράφτηκε για την ταινία από τον Costas Christides, ελληνικής καταγωγής συνθέτη που ζει στο Los Angeles, η οποία ερμηνεύεται από τη Συμφωνική της Πράγας.   

Παραγωγή: Plus Productions S.A.

Συμπαραγωγή: Alpha, Aegean Airlines και ΟΤΕ TV

Παραγωγός: Κώστας Σούσουλας - Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Chris Papavasiliou – Dorothea Paschalidou    

Η ταινία βγαίνει στις 17 Δεκεμβρίου σε διανομή της Village Films. Στο εξωτερικό θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Worlds apart».