Οι top τάσεις της σεζόν

Το καλοκαιράκι και οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, πάντα όμως μπορούμε να βρούμε παρηγοριά σε μια ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας. Το φθινόπωρο έφτασε και απαιτεί αναδιάρθρωση...όχι του χρέους, αλλά της ντουλάπας μας!
Η καινούρια σεζόν ξεκινά και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για shopping therapy. Οι νέες τάσεις στη μόδα πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες, ικανές να μας μεταμορφώσουν από ντίβες των 40's σε αρσενικά γένους θηλυκού...
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις σημαντικότερες τάσεις της εποχής:


Retro chic

Οι δεκαετίες των 40's και των 60's αναβίωσαν φέτος στις πασαρέλες των μεγαλύτερων σχεδιαστών. Τα φλοράλ φορέματα, οι τονισμένοι ώμοι, τα φαρδιά παντελόνια με ψηλή μέση, τα μεσάτα μπλέιζερ, είναι απαραίτητα εάν θέλετε να υιοθετήσετε το forties look. Εάν πάλι ψάχνετε για κάτι πιο μίνιμαλ, οι κοντές φούστες και τα αμάνικα φορεματάκια με στρογγυλή λαιμόκοψη και Α γραμμή, μπορούν να σας δώσουν το στιλ μιας θηλυκής mod.


 

 

 

 

 

 

 

Ανδρόγυνο

Από την πρωτοπόρο Coco Chanel και τη θρυλική Marlene Dietrich μέχρι σήμερα, το ανδρόγυνο στιλ ξέρει πως να επιβιώνει. Φέτος επανέρχεται δυναμικά συνδυάζοντας τη θηλυκότητα με το δυναμισμό. Κοστούμια σε αυστηρή αλλά και πιο χαλαρή γραμμή, ντυμένα με παγέτες και γούνινες λεπτομέρειες για πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις, γραβάτες και παπιγιόν, και φυσικά το tuxedo τζάκετ, επιστρατεύονται για να αναδείξουν την αρσενική πλευρά της θηλυκότητάς σας.

 

 

 

Polka dots

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη της νέας σεζόν είναι αναμφισβήτητα η επιστροφή του πουά. Χαρούμενο,παιχνιδιάρικο,σοφιστικέ και κομψό, το πουά μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε ρούχο ή αξεσουάρ και να εντυπωσιάσει. Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε, τολμήστε το πουά σε πιο έντονα χρώματα, ενώ για πιο διακριτικές εμφανίσεις προτιμήστε το σε πιο σκούρα χρώματα και σε αξεσουάρ, όπως τσαντάκια, παπούτσια και φουλάρια. Μη διστάσετε να αγαπήσετε το νέο αυτό trend, εφαρμόστε το όμως πάντα με μέτρο και προσοχή προς αποφυγή υπερβολών.

 

 

Snakeskin

Φέτος το φίδι θα είναι ο απόλυτος βασιλιάς του ζωικού βασιλείου στη ''ζούγκλα'' της μόδας,παραμερίζοντας τα λεοπάρ και τα άλλα animal print. Το δέρμα φιδιού θα φορεθεί σε τζάκετ, μπότες και τσάντες αλλά ακόμη και ως print πάνω σε ύφασμα, για όσες έχετε οικολογικές ανησυχίες. Στις καθημερινές σας εμφανίσεις προτιμήστε το σε αξεσουάρ, ενώ στις πιο βραδινές, τολμήστε άφοβα να φορέσετε ένα snakeskin φορεματάκι ή παλτό.

 

 

 

 

 

Κόκκινο

Το κόκκινο ήρθε για να βάλει ''φωτιά'' στη ντουλάπα μας και να κυριαρχήσει στη χρωματική παλέτα των σχεδιαστών γι' αυτή τη σεζόν. Απόλυτα τολμηρό και σέξι, το κόκκινο σε όλες τις αποχρώσεις του δεν πρέπει να λείψει από τη γκαρνταρόμπα σας. Ένα φλογερό total red look είναι ιδανικό για τις πιο τολμηρές, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε το κόκκινο με πιο γήινα και ουδέτερα χρώματα για πιο διακριτικές αλλά σέξι εμφανίσεις.

 

 

 

 

Από την Χριστίνα Καλαντζή