Μια Ζωή… Ζωζώ!

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι ένα φαινόμενο, τελεία και παύλα. Έχοντας ζήσει όχι μια, όχι δύο αλλά πολλές ζωές πάνω στο σανίδι, έχει σπάσει το παγκόσμιο κοντέρ του χρόνου κι έχει γίνει συνώνυμη με την Ιστορία του Ελληνικού Μουσικού Θεάματος του τελευταίου αιώνα. Μια γυναίκα με τις ρυτίδες του χρόνου να την ομορφαίνουν αντί να την γερνάνε, μια γυναίκα-Ιστορία από μόνη της, η αιώνια Βασίλισσα της Νύχτας ανεβαίνει ξανά στη σκηνή σαν πολύτιμος μάρτυρας μιας καλλιτεχνικής πορείας που μοιάζει να μην έχει τέλος. Την εποχή που το θέατρο έχει γεμίσει με θεάματα- μαρτυρίες του παρελθόντος και ιστορικούς απολογισμούς η Ζωζώ είναι εδώ ολοζώντανη, πολύτιμο κόσμημα-ενθύμιο μιας ζωής σαν παραμύθι. Μια ζωή θέατρο. Μια ζωή τραγούδι. Μια ζωή... Ζωζώ!

Η παράσταση μας πηγαίνει ένα ταξίδι σε μια Ελλάδα ονειρική, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή και ξεναγό τη μια και μοναδική Ζωζώ. Σε ένα One woman Show, θα μας ταξιδέψει σε όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Εκείνης της Ελλάδας που θα θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία... Με μια βαλίτσα στο χέρι, θα κάνουμε στάση σε όλους τους σταθμούς της ιστορίας της Ζωζώς. Στην Θεσσαλονίκη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Νέα Υόρκη... Θα καθίσουμε πρώτη σειρά στο Ακροπόλ, τον ναό της επιθεώρησης. Θα ζήσουμε μια βραδιά στη θρυλική Κομπαρσίτα. Θα πιούμε ένα ποτήρι σαμπάνια με τον Anthony Quinn και τον Roger Moore. Θα μπούμε κλεφτά στα Στούντιο της Finos Film. Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που σημάδεψαν την τέχνη της Ζωζώς. Τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Μιχάλη Σουγιούλ, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τη Σοφία Βέμπο. Και πάνω από όλα, θα τραγουδήσουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε.

Στη Συνέντευξη Τύπου της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Αθηναΐδα την περασμένη Τρίτη, ο Γιάννης Μακρίδης, παραγωγός της παράστασης, τόνισε την σπουδαία χρονική συγκυρία του ανεβάσματος μιας τέτοιας παράστασης στην Αθηναϊδα ενώ ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της ιδέας Δημήτρης Μαλισσόβας δήλωσε ότι το show θα ενθουσιάσει το θεατρόφιλο κοινό γιατί εμπεριέχει όχι μόνο την ζωή της Ζωζώς αλλά και την ιστορία των σύγχρονών της ανθρώπων του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής. Όσο για την πρωταγωνίστρια, δήλωσε με τον ιδιαίτερο και ζεστό τρόπο της, χαρούμενη για την αγάπη και την στήριξη του κόσμου αλλά και για την παρεϊστικη και γλυκιά ατμόσφαιρα της παράστασης που θα ενθουσιάσει μέσα από την αλήθεια της. Κατόπιν, με την αστείρευτη ενέργεια της και το ταμπεραμέντο της χάρισε στους τυχερούς παριστάμενους ένα μουσικό στιγμιότυπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΚΕΙΜΕΝΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Δημήτρης Μαλισσόβας

ΠΙΑΝΟ: Δημήτρης Μπουζάνης

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: Γιώργος Καυγάς

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρία Σκιαδαρέση

ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΕΡ: Ο Παύλος Εμμανουηλίδης

INFO

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 21.30

και κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ στις 21.30

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Καστοριάς 34-36 – Βοτανικός

Τηλ. κρατήσεων 2103480080 – 2109345378 και στο www.viva.gr