Ένας τρισδιάστατος μαγικός καθρέφτης έρχεται στις αίθουσες το Φεβρουάριο

Ο Χρήστος Δήμας είναι πάλι εδώ, στην πρώτη γραμμή του ελληνικού κινηματογράφου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, έξη χρόνια μετά τον εμπορικό θρίαμβο της Νήσου και αφού μεσολάβησαν άλλες τρεις διαφορετικές μεταξυ τους και περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένες ταινίες (Poker Face. Ακάλυπτος, Amore Mio). Αυτή τη φορά προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την πρώτη ντόπια τρισδιάστατη εμπειρία του, στέλνοντας τον ήρωα που υποδύεται ο αξιολάτρευτος Μάκης Παπαδημητρίου, στο ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας μέσα από ένα Μαγικό Καθρέφτη. Μαζί του στο ταξίδι οι Ζέτα Δούκα, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Κοκκίδου, Τάκης Παπαματθαίου, Δημήτρης Ήμελλος, Λευτέρης Ελευθερίου και Κώστας Κόκλας. Το σενάριο, δια χειρός Έλενας Σολωμού και Κωστή Παπαδόπουλου διηγείται μια απίθανη περιπέτεια με ιστορικά ευτράπελα, παρεξηγήσεις και πολλά πήγαινε-έλα ανάμεσα στις χιλιετίες.

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων: η διπλή και πληκτική ζωή του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα όμως που θα ανακαλύψει έκπληκτος έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί τις επιθυμίες του, ο Κλεάνθης δε χάνει την ευκαιρία να επιχειρήσει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Όλες οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και του στερεί την πραγματική ευτυχία. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Ένα τεχνικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα, στην υπηρεσία μιας τρελής (και ας ελπίσουμε ευπρόσωπης) κωμωδίας. Αναμένοντας, ας πάρουμε μια ιδέα από το trailer και από βίντεο με σκηνές από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις με τους συντελεστές: