Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και φρέσκα μυρωδικά σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 4 μερίδες



500γρ. σπαγγέτι 

120γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Κεφτεδάκια

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μικρό κρεμμύδι

200γρ. ψωμί μπαγιάτικο

2 αυγά

1 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο στο χέρι

1 κ.γλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Σάλτσα ντομάτας

500 γρ. ώριμες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ. γλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ζάχαρη στη μύτη ενός κ.γλ.

Αλάτι

Πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βάλτε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε το πιέζοντας με τα χέρια σας δυνατά και βάλτε το σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, τα αυγά, θυμάρι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 2κ.σ. ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά και πλάστε τα σε κεφτεδάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Καλύψτε με λάδι μέχρι τη μέση ένα τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε με αλεύρι τα κεφτεδάκια και τινάξτε τα ελαφρώς στα χέρια σας πριν τα τηγανίσετε. Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν σε όλη την επιφάνειά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και κρατήστε τα για λίγο στην άκρη.

2. Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζετε ελαφρώς το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέστε τη ντομάτα τριμμένη, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Βράστε τη σάλτσα για περίπου 6-7 και κατόπιν προσθέστε τα κεφτεδάκια και το φρέσκο βασιλικό βράζοντας για λίγα λεπτά ακόμη ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Στραγγίστε καλά χωρίς να τα κρυώσετε και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.

4. Σερβίρετε σε πιάτο τα σπαγγέτι και περιχύστε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια. Πασπαλίστε προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα.

Hints & Tips

Αντικαταστήστε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά από φιλέτο κοτόπουλο και τα σπαγγέτι με τα ζυμαρικά της επιλογής σας.