Jane got a gun – Η Τζέιν πήρε το όπλο της

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Γουέστερν

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: Gavin O'Connor

Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Joel Edgerton, Ewan McGregor, Rodrigo Santoro, Noah Emmerich, Boyd Holbrook, Alex Manette, Todd Stashwick, James Burnett, Sam Quinn, Chad Brummett, Boots Southerland.

Υπόθεση:  Η Τζέιν Χάμον ζει σε μια φάρμα σε μια πεδιάδα της Άγριας Δύσης με τον σύζυγό της, Μπιλ, και την μικρή τους κόρη. Όταν ο Μπιλ επιστρέφει σπίτι βαριά τραυματισμένος, μετά από μια συνάντηση με τον αμείλικτο Τζον Μπίσοπ και τη συμμορία του, η Τζέιν ξέρει ότι ο Μπίσοπ δεν θα σταματήσει μέχρι να εξοντώσει ολόκληρη την οικογένεια. Απελπισμένη η Τζέιν στρέφεται για βοήθεια στον Νταν, έναν άνδρα από το παρελθόν της. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, τα παλιά τους συναισθήματα ξαναφουντώνουν εν μέσω της καταιγιστικής δράσης και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και τον παλιό της έρωτα, σε μια μάχη για επιβίωση με κάθε κόστος.

Η επιστροφή της Νάταλι Πόρτμαν με έναν δυναμικό ρόλο, με πολλούς διάσημους συμπρωταγωνιστές, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε ένα μεταμοντέρνο φεμινιστικό γουέστερν. Ίσως. Αν δεν τα βρόνταγε η αρχική σκηνοθέτης Λιν Ράμσεϊ μετά από σύγκρουση με τους παραγωγούς. Η ταινία, παραγωγής των αδελφών Γουάινστιν (στους συμπαραγωγούς και ο Πάρις Κασσιδόκωστας-Λάτσης) πέρασε έκτοτε πολλές μεταμορφώσεις μέχρι να φθάσει, απαρατήρητη, στις οθόνες. Μια χαμένη ευκαιρία για κάτι πρωτότυπο που θα ανανέωνε ένα κινηματογραφικό είδος; Ποιος ξέρει…Το τελικό αποτέλεσμα πάντως είναι ένα σχεδόν «ορθόδοξο» Γουέστερν που θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 11.02.16