Deadpool

Παραγωγή: ΗΠΑ/Καναδάς- 2016 

Διάρκεια: 108 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Κόμικ

Βαθμολογία: * * * 1/2

Σκηνοθεσία: Tim Miller

Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Karan Soni, Ed Skrein, Gina Carano, Brianna Hildebrand, T.J.Miller, Style Dayne, Kyle Cassie, Taylor Hickson και με τους Greg Lasalle (σώμα), Yevgeniy Kartashov & Stefan Kapicic (φωνή) στη δημιουργία του χαρακτήρα του Colossus.

Υπόθεση: Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων που έχει αποσυρθεί και ασχολείται με ας πούμε αναθέσεις ιδιωτικών αποστολών, όπως πχ να σπάσει τα μούτρα κάποιου ενοχλητικού που απειλεί μια μαθήτρια, τέτοια πράματα καθημερινά κι απλά. Ο Ουέιντ είναι βρωμόστομος, εξυπνάκιας, ολίγον αλητάκος και kinky. Όταν βλέπει τη Βανέσα τα βλέπει όλα. Όμορφη και δυναμική, είναι μια γυναίκα ονειρεμένη για ένα τέτοιο σκληρό αγόρι  και την πολιορκεί μέχρι που την «ρίχνει». Κι εκεί που ετοιμάζονται για τη νέα τους κοινή ζωή, ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια ανίατη καλπάζουσα μορφή καρκίνου. Τότε  εμφανίζεται κάποιος μυστηριώδης τύπος που του προτείνει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί. Μη έχοντας πολλές επιλογές, ο Γουέιντ δεχεται όμως τα πράγματα πάνε στραβά και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και μεταλλαγμένο σε βαθμό να αυτοθεραπεύεται άμεσα μετά από όποιο τραυματισμό. Παρόλο που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να πλησιάσει τη Βανέσα και απομένει μόνος και έρημος με τις νέες του ικανότητες και με μία διεστραμμένη αίσθηση χιούμορ. Διψασμένος να πάρει εκδίκηση από τον άνδρα που του κατέστρεψε τη ζωή, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να τον κυνηγήσει.

Μετά από άπειρες ταινίες με σούπερ ήρωες που σώζουν την ανθρωπότητα ή και το γαλαξία ολόκληρο από το χείλος της καταστροφής, έρχεται ένας περιθωριακός ήρωας των κόμικ της Marvel να μας πετάξει στα μούτρα την ιδιοτέλειά του, το βλάσφημο χιούμορ του και την πελώρια λαχτάρα του για βρώμικο σεξ (κάθε τύπου). Και πάνω από όλα να παίξει με τα σινεφίλ όρια του θεάματος, εμπλέκοντας άμεσα το θεατή στη δράση αφού στις πιο κρίσιμες στιγμές, ο Deadpool απευθύνεται στο κοινό για να σχολιάσει την εξέλιξη.  Ο Deadpool είναι μοναδικός στο σύμπαν των κόμικς της Marvel, αφού οι δημιουργοί του, Φαμπιάν Νισιέζα και Ρομπ Λίφελντ, τον φαντάστηκαν ως έναν χαρακτήρα με μια σαφώς αντιηρωική νοοτροπία, μακριά από τους έντιμους και ευσυνείδητους ήρωες που είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των θαυμαστών του είδους. Είναι ένας μεταλλαγμένος, ένας παρανοϊκός συγγενής των X-Men που έχει ξεφύγει και αρνείται να ενταχθεί στο καθωσπρέπει σύστημα του Professor X, όσο κι αν ο αγαθός Colossus έρχεται να τον βοηθήσει και να τον φέρει στα σύγκαλά του. Η βιαιότητα της ταινίας, ακραία και αναίτια, απαλύνεται από το βάρβαρο χιούμορ και τις κορυφαίες ατάκες που εκτοξεύει ο σέξυ υπερήρωας, πάντα στις πιο ακατάλληλες στιγμές.

Προσωπικό στοίχημα για τον, 40χρονο πια, πανύψηλο πρωταγωνιστή Ράιαν Ρέινολντς που είδε την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα μετά το φιάσκο του Green Lantern, ο ρόλος του Deadpool τον έφερε ξανά στην A list των studio, επαναλαμβάνοντας το success story του Ρόμπερτ Ντάουνι με τον Iron Man. Ήδη, μετά την τεράστια και αναπάντεχη επιτυχία της ταινίας στις πρώτες μέρες προβολής της, σχεδιάζονται τα ακόμη πιο τολμηρά sequel που θα φέρουν την ενηλικίωση στο όλο και πιο παιδικό τα τελευταία χρόνια είδος. Άντε και στις επόμενες, πιο ενήλικες περιπέτειες του Wolverine που ήδη ετοιμάζονται. 

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 18.02.16