Grimsby – Πρακτοράτζα

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 82 λεπτά

Είδος: Κωμική Περιπέτεια  

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Louis Leterrier

Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Penélope Cruz, Isla Fisher, Rebel Wilson, Annabelle Wallis, Scott Adkins, Ian McShane, Tamsin Egerton, Gabourey Sidibe, David Harewood, Sam Hazeldine.

Υπόθεση: Ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας ο Σεμπάστιαν (Mark Strong) που βρίσκεται σε άκρως απόρρητη αποστολή, βλέπει την καριέρα του να ανατρέπεται βίαια όταν εισβάλει με θόρυβο στη ζωή του ο εδώ και 28 χρόνια χαμένος αδελφός του Nobby (Sacha Baron Cohen).  O Nobby, γέννημα θρέμμα του λαϊκού Grimsby, είναι ένας γκαφατζής, βρώμικος, πολύτεκνος αλλά και φανατικός χούλιγκαν, κάτι που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός γηπέδων. Θα φέρει τελικά εις πέρας την αποστολή του ο Σεμπάστιαν ή ο απερίγραπτος χαμένος αδελφός θα τα κάνει όλα μαντάρα;

Ε μα και βέβαια θα τα κάνει όλα μαντάρα! Και κάτι παραπάνω. Θα υπερβεί «καθ’ έξιν και κατά σύνηθες επάγγελμα» τα όρια του κακού γούστου, με αποκορύφωμα την καταδίωξη που καταλήγει μέσα στη μήτρα μιας ελεφαντίνας (!!!), σκηνή που μεγάλο μέρος του κοινού πιθανόν να μην πρέπει να έχει φάει όταν τη δει (ή να κρατάει σακούλα). Βέβαια όταν πας να δεις μια κωμωδία με τον Κοέν ξέρεις θεωρητικά τι να περιμένεις. Εδώ όμως ξεπερνάει τον εαυτό του, όχι πάντα με καλό αποτέλεσμα. Παίρνει το Kingsman (και τον πρωταγωνιστή του), τα μπολιάζει με το δικό του extreme χιούμορ και τους αλλάζει τα πατριαρχεία. Υπάρχουν αστείες σκηνές που λειτουργούν αλλά και σκηνές και χαρακτήρες που δυστυχώς ξεφεύγουν άγαρμπα αφού ο Κοέν ούτε ξέρει, ούτε θέλει να βάλει όριο. Στις καλές στιγμές περιλαμβάνονται οι σκηνές δράσης (ιδιαίτερα η εισαγωγή), σπεσιαλιτέ  του Γάλλου σκηνοθέτη Λουί Λετεριέ. Περάστε, με δική σας ευθύνη.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 25.02.16