«72 ώρες» πανέξυπνου και κοφτερού χιούμορ

ΤΟ ΕΡΓΟ

Όταν ο Μάνος γνώρισε τη Μάνια, ήταν και οι δύο πολύ κουρασμένοι από όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις τους και τα εξίσου αποτυχημένα τυφλά ραντεβού τους. Μόνος αυτός, μόνη κι αυτή, στην κρίσιμη ηλικία των 38, αποφάσισαν να ενώσουν τις μοναξιές τους, για να έρθουν, λίγο καιρό αργότερα, αντιμέτωποι με ένα τεράστιο δίλημμα: είναι έτοιμοι να βουτήξουν στα βαθιά ή προτιμούν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία;

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook. Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να συμβιώσουν αφού έμαθαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους σαν σούπερ ήρωες οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλον ανάγκη. Οι γυναίκες που λένε ψέματα για τα κιλά τους, οι άντρες που λένε ψέματα για τα εκατοστά τους. Οι πρώην που στοιχειώνουν τους νυν. Τα «σ' αγαπώ» που λέμε εύκολα και τα «χωρίζουμε» που λέμε ακόμα ευκολότερα...

Κι όλα αυτά, μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που έτυχε να έχουν το ίδιο όνομα και να γεννηθούν την ίδια μέρα. 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Όταν ο Γιώργος Χατζηπαύλου της Stand Up Comedy γνώρισε την Αστερόπη Λαζαρίδου της δημοσιογραφίας, δημιούργησαν μια ευτυχισμένη θεατρική στιγμή. Και όταν η Βάσω Καβαλιεράτου συνάντησε τον Κίμωνα Φιορέτο, δημιούργησαν μια απίστευτη χημεία που κάνει το κοινό στο Black Box του Ιδρύματος Κακογιάννη να κρέμεται από τα χείλη τους, όταν δεν σκάει από τα γέλια. Όλοι μαζί, κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Καρακατσάνη, μας παρέδωσαν μια δροσερή κομεντί, με ουσία και βάθος, που πολύ θα ζήλευε το Χόλιγουντ.

Προφανώς λίγο πριν τα σαράντα έρχεται πια ο πρώτος πανικός για τους λεγόμενους «ανεξάρτητους» ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, όταν συνειδητοποιούν με τρόμο ότι δεν έχουν ακόμη γνωρίσει το νόημα της ζωής και αναρωτιούνται γιατί μέχρι τώρα τους έχει ξεφύγει ενώ ο χρόνος περνά.

Σε ένα ευφάνταστο σκηνικό από χαρτί και φως, που διαμορφώνεται από τους ίδιους τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της παράστασης, εύπλαστο σαν τη σχέση τους που περνάει τα σαράντα κύματα, οι δύο ήρωές μας μονομαχούν λεκτικά πάνω από ένα σπασμένο προφυλακτικό και αγωνίζονται μέχρι να αποφασίσουν για το αποτρεπτικό εγκυμοσύνης χάπι της επόμενης ημέρας, πριν περάσει η καθοριστική προθεσμία των 72 ωρών. Τα όσα διαδραματίζονται είναι ένα αστείο χάος. Μια παράσταση-πολυβόλο φαντασίας και χιούμορ με διάλογους που κρύβουν την αγωνία των νέων ανθρώπων να «κάνουν το σωστό», να πάρουν την απόφαση να δεσμευθούν συναισθηματικά και να προχωρήσουν τη ζωή τους ένα βήμα πέρα από την περιφέρεια του τεράστιου εγώ τους.

Μη το χάσετε! 

Αξιολόγηση: * * * *   

Η ταυτότητα της παράστασης 

Κείμενο: Γιώργος Χατζηπαύλου-Αστερόπη Λαζαρίδου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Αχιλλέως

Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος

Σκηνικά - κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη, Γιάννης Σαρακατσάνης

Δημόσιες Σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Μέχρι τις 26 Απριλίου 2016

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Εισιτήρια 12€ (στο ταμείο, την ημέρα της παράστασης)

10€ Προπώληση

5€ ειδική τιμή για ανέργους και Ατέλεια

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :  1 ώρα και 40 λεπτά (με διάλειμμα)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΑΓΟΡΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.210-3418550

Χορηγός παράστασης: Gruppo Gemello

Και μια είδηση επί του πιεστηρίου: Αυτή η ξεκαρδιστική κωμωδία των Γιώργου Χατζηπαύλου, Αστερόπης Λαζαρίδου είναι ίσως η μοναδική θεατρική παράσταση που θα ανεβαίνει παράλληλα, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη! Με διαφορετικό καστ και την ίδια σκηνοθεσία. Από την Πρωταπριλιά (αλήθεια!!!).