L’ Hermine – Το μυστικό του δικαστή

Παραγωγή: Γαλλία - 2015 

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Christian Vincent                      

Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen, Eva Lallier, Corinne Masiero, Sophie-Marie Larrouy, Fouzia Guezoum, Simon Ferrante, Abdellah Moundy.

Υπόθεση: Ο Ξαβιέ Ρασίν είναι ένας δικαστής φόβος και τρόμος! Προσηλωμένος στο καθήκον, άτεγκτος και αυστηρός – το παρατσούκλι του, μάλιστα, είναι ο «Διψήφιος Δικαστής», γιατί πάντα επιβάλλει ποινές τουλάχιστον δέκα ετών. Τα πάντα, όμως, αλλάζουν όταν ο Ρασίν βλέπει μπροστά του την Μπιρζίτ Λόρενσεν-Κοτερέ, που έχει κληρωθεί ένορκος στη δίκη ενός άνδρα που κατηγορείται για φόνο. Έξι χρόνια πριν, ο Ρασίν είχε ερωτευτεί την Μπιρζίτ, σχεδόν μυστικά. Ήταν ίσως η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ…

Το γουνάκι (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος) η ερμίνα που φοράει ο δικαστής κατά την άσκηση των καθηκόντων του είναι ένα σύμβολο εξουσίας. Είναι όμως το ένδυμα που χαρακτηρίζει την εξουσία ή μήπως αυτή καθορίζεται από το περιεχόμενο του ενδύματος; Στην ιστορία του δικαστή Ρακίν αποκαλύπτεται ο άνθρωπος πίσω από το ένδυμα.

Το ιερό τέρας της Γαλλικής σκηνής και οθόνης σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σαρώνει τα έδρανα! Βραβείο ερμηνείας αλλά και σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, υποψηφιότητα Σεζάρ για α΄ανδρικό ρόλο και βραβείο Σεζάρ β΄γυναικείου ρόλου για τη Δανέζα πρωταγωνίστρια του Borgen Σίντσε Μπαμπέτ Κνούτσεν.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 10.03.16