The Divergent Series: Allegiant – Η τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Robert Schwentke                    

Πρωταγωνιστούν: Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz, Naomi Watts, Miles Teller, Maggie Q, Jeff Daniels, Ansel Elgort, Bill Skarsgård, Jonny Weston, Joseph David-Jones, Keiynan Lonsdale.

Υπόθεση: Βασισμένη στο τρίτο βιβλίο της best seller λογοτεχνικής σειράς φαντασίας «Η Τριλογία της Απόκλισης», η «Αφοσίωση» βρίσκει το Σικάγο στα όρια του εμφύλιου πολέμου και την Τρις με τον Φορ και τους συντρόφους τους να ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Έβελιν, μητέρας του Φορ που διοικεί την πόλη με απολυταρχική πυγμή. Έξω από τα τείχη του Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες έρχονται σε επαφή με τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για την Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Τρις ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη πλάνα του. Ενώ η Τρις δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Τρις θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.

Με πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, η «Τριλογία της Απόκλισης» της Βερόνικα Ροθ θεωρείται ήδη μία από τις πιο πετυχημένες λογοτεχνικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, που στη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη έχει φέρει συνολικές παγκόσμιες εισπράξεις πάνω από 580 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις (βλέπε Hunger Games) οι λογοτεχνικές τριλογίες τεντώνονται σε κινηματογραφικές τετραλογίες. Έτσι λοιπόν και η Αφοσίωση, «κατά γενική απαίτηση» σύμφωνα με τους παραγωγούς, καλύπτει μέρος μόνο του τρίτου βιβλίου της σειράς, το οποίο έχει εμπλουτισθεί με νέες υποπλοκές σαν εισαγωγή στο θεαματικό φινάλε που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2017. Πρόκειται επίσης και για την τελευταία ταινία της σειράς που σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Σβέντκε αφού μετά από κοινή συμφωνία ανακοινώθηκε η ανάθεση του τέταρτου μέρους στον Λι Τόλαντ Κρίγκερ, σκηνοθέτη του Μυστικού της Ανταλάιν.

Η πιο πολιτικοποιημένη σειρά young adult fantasy βρίσκεται λοιπόν ξανά στη διάθεση του  νεανικού και όχι μόνο κοινού στη χώρα μας, μια βδομάδα πριν την ευρεία προβολή της στις ΗΠΑ. Τα βιβλία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 10.03.16