Αυτό το Σαββατοκύριακο πέφτει Τετάρτη

Μετά το θρίαμβο στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (13 υποψηφιότητες για Βραβείο Ίρις από τις οποίες κέρδισε τις 9), το υπέροχο νεονουάρ του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 4:45» ξαναβγαίνει τιμής ένεκεν σε ειδικές επιλεγμένες προβολές στις αίθουσες ΑΣΤΟΡ και ΔΑΝΑΟΣ.

Ξεκινάμε από τη μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας το Σάββατο 2 Απριλίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, όπου θα παραβρεθεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας Στέλιος Μάινας, που τιμήθηκε με το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου. Πριν την έναρξη, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους "Κορίτσια της Θάλασσας" σε σκηνοθεσία Σήφη Μάινα, με τους Αριάδνη Καβαλιέρου, Χάρη Τζωρτζάκη, Κώστα Καζανά και Νίκο Ντάλα. Να σημειωθεί ότι η προβολή της ταινίας εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο μεταμεσονύκτιων προβολών στον αγαπημένο κινηματογράφο του Αθηναϊκού Κέντρου, κάθε Σάββατο στις 24:00 με γενική είσοδο 5 ευρώ. 

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 3 Απριλίου στις 15.30 το μεσημέρι, θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν και οι μη συνηθισμένοι στο ξενύχτι θεατές, αυτή τη φορά στην επίσης αγαπημένη αίθουσα των Αμπελοκήπων ΔΑΝΑΟΣ. Εδώ, η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου, με τον οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μετά το τέλος της προβολής.

 Πάντα με την υποστήριξη της εταιρείας διανομής της ταινίας Feelgood Entertainment. 

To Grand Magazine εκτίμησε από την αρχή το φιλμ του Αλέξη Αλεξίου με την υγρή του ατμόσφαιρα να τυλίγει την Αθηναϊκή νύχτα και να πνίγει μέσα στην υπαρξιακή απελπισία έναν άνθρωπο που μάταια αγωνίζεται να επιβιώσει. Ένας ρόλος που θα αφήσει εποχή για ένα κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό. Περισσότερα στο παρακάτω link 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2429/tetarti-4-45