«Ραντεβού στο cinema» με τους Μεγάλους Δημιουργούς στο «Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ»

Η Υπηρεσία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει τις προβολές κλασσικών αλλά και σπάνιων ταινιών στο σινέ Αλέκα, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου. 

το Σάββατο 2 Απριλίου 

  1. «Η μαμά κλείνει τα 100» του Carlos Saura,1979 

Λίγα λόγια «..στο παλιό σπίτι μιας οικογένειας θα γιορταστούν μ’ ένα οικογενειακό δείπνο, τα εκατοστά γενέθλια της γιαγιάς. Με αυτή την αφορμή, καταφθάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας, εκτός από ένα, που έχει πεθάνει, αλλά διατηρεί τη θέση του στο τραπέζι. Μετά από τις πρώτες εκδηλώσεις χαράς, η ατμόσφαιρα στο σπίτι αρχίζει να φορτίζεται. Πάθη, θυμοί, μίση και νευρώσεις δημιουργούν ένα κλίμα που θα οδηγήσει στο σημείο κάποια από τα μέλη της οικογένειας να συνωμοτήσουν για να σκοτώσουν τη γιαγιά και να την κληρονομήσουν..»

Διάρκεια: 95 λεπτά

ώρα έναρξης: 18.00μ.μ.

      2. «Η Κόκκινη Έρημος» (Il Deserto Rosso),του Michelangelo Antonioni, 1964

Λίγα λόγια «..η Τζουλιάνα, σύζυγος μηχανικού και μητέρα ενός παιδιού, με μια απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν της, βρίσκεται σε κατάσταση αποξένωσης από το περιβάλλον της. Προσπαθεί να πιαστεί απεγνωσμένα από κάπου, και ξεκινά με τον Κοράντο, συνάδελφο του άνδρα της, μια ερωτική σχέση..»

Αλλοτρίωση και σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον σε μια ταινία που άφησε εποχή για τη λειτουργική χρήση της έγχρωμης φωτογραφίας.

Διάρκεια: 120 λεπτά

ώρα έναρξης: 21.00μ.μ.

την Κυριακή 3 Απριλίου

«Ούλοι εμείς, εφέντη» του Λεωνίδα Βαρδαρού, 1998

Λίγα λόγια «..μετά το τέλος του Εμφύλιου, μια ομάδα ανταρτών μένει για έξι χρόνια απομονωμένη στα βουνά της Ικαρίας..» Ενδιαφέρον θέμα, κατάφερε να συγκινήσει το κοινό με τις ανάλογες μνήμες της Ελληνικής Αριστεράς.

Διάρκεια: 108 λεπτά

ώρα έναρξης: 20.00μ.μ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη

Τις ταινίες προλογίζει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου) ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς μετά από κάθε προβολή.

Για την ευγενική παραχώρηση των ταινιών οφείλονται ευχαριστίες προς την Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes καθώς και το Ιταλικό Μορφωτικό  Ινστιτούτο (Instituto Italiano di Cultura)/

info:

«Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ»

Δ/νση: Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, (πλ. Γαρδένια), Ζωγράφου

τηλ. επικοινωνίας: 210-7713802, 210-7481396