My Big Fat Greek Wedding 2 – Γάμος α λα Ελληνικά 2

Παραγωγή: ΗΠΑ/Καναδάς - 2016 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Kirk Jones

Πρωταγωνιστούν: Nia Vardalos, John Corbett   , Michael Constantine, Lainie Kazan, Andrea Martin, Gia Carides, Joey Fatone, Elena Kampouris, Alex Wolff, Louis Mandylor, Bess Meisler, Bruce Gray, Fiona Reid, Ian Gomez, Jayne Eastwood, Rob Riggle, Mark Margolis, Rita Wilson, John Stamos, Jeanie Calleja, Michael Sofos,           Stavroula Logothettis, Leonidas Castrounis.

Υπόθεση: Η οικογένεια Πορτοκάλος επιστρέφει «στον τόπο του εγκλήματος» μετά από πολλά χρόνια. Η Τούλα βρίσκεται εκεί που την αφήσαμε, να δουλεύει στο εστιατόριο των γονιών της και να προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τον υπομονετικό σύζυγό της. Η διαφορά είναι ότι η κόρη τους έχει μεγαλώσει, είναι έτοιμη για το κολέγιο και βέβαια δεν βλέπει την ώρα να εγκαταλείψει το οικογενειακό τρελοκομείο. Και εκεί που η απελπισμένη Τούλα προσπαθεί να βρει τρόπο να κρατήσει κοντά της «το παιδί» σκάει σαν βόμβα ένα θέμα από το παρελθόν που απαιτεί την πλήρη προσοχή της και μάλιστα αμέσως. Ένας καινούργιος και απρόβλεπτος γάμος μπορεί να είναι και η λύση για όλα τα προβλήματα που «βασανίζουν» το πληθωρικό σόι.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τεράστια-από το πουθενά-επιτυχία της Νία Βαρντάλος, η πληθωρική και γραφική ελληνοαμερικάνικη οικογένεια που δημιούργησε η πέννα της επιστρέφει στις οθόνες. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν έχει χαράξει μόνο τα πρόσωπα των ιδιαίτερα συμπαθών πρωταγωνιστών αλλά και την έμπνευση της Βαρντάλος που μοιάζει να επαναλαμβάνεται χωρίς να μπορεί να προσθέσει κάτι φρέσκο, κάτι από αυτό τον αιώνα στο ethnic χιούμορ της, σε σημείο που κάποιοι μπορεί και να προσβληθούν από τον τρόπο που παρουσιάζονται οι Ελληνοαμερικανοί, ως αγαθοί, εξωτικοί και κατά βάθος συντηρητικοί φωνακλάδες που ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους, τη στιγμή που η «μαμά» Ελλάς βρίσκεται στο παγκόσμιο επίκεντρο υποφέροντας από κάθε άποψη.

Η μικρή Έλενα Καμπούρις, νέα προσθήκη στο ρόλο της κόρης της Τούλας, αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο της «δυσκοίλιας» απροσάρμοστης στα οικογενειακά ήθη εφηβης αλλά δεν πετυχαίνει και πολλά εκεί που πχ η Λίλα Μπακλέση του δικού μας τηλεοπτικού Ταμάμ θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Το μόνο σύγχρονο στοιχείο που έχει προστεθεί και θυμίζει ότι έχει αλλάξει ο αιώνας εδώ και χρόνια, είναι η gay υποπλοκή που χρησιμεύει για να δείξει πόσο ενωμένη και αγαπημένη παραμένει πάντα η οικογένεια. Την παράσταση κλέβει εύκολα ο γλυκύτατος, σχεδόν 90χρονος, Μάικλ Κονσταντάιν στο ρόλο του πάτερ Φαμίλια που παρά το πέρασμα του χρόνου που έχει αποτυπωθεί πάνω του, έχει ακόμη υποκριτικούς άσσους να επιδείξει. Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης του καλού Waking Ned Devine, Kirk Jones, διεκπεραιώνει το έργο του με αμηχανία. Δεν καταλαβαίνω γιατί το ζεύγος Χανκς, οι παραγωγοί της ταινίας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα ελληνικά πράγματα, δεν προσέλαβαν έναν Έλληνα σκηνοθέτη. Έχουμε τόσους που θα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα!

Και όλοι λοιπόν ζήσαν καλά κι εμείς χειρότερα! Αν και ξαναζεσταμένο φαί , θα τα βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά του χωρίς να φθάσει τις εισπράξεις του πρώτου ούτε από απόσταση!

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 07.04.16