Hardcore Henry

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ρωσία - 2016 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Βαθμολογία: 0

Σκηνοθεσία: Ilya Naishuller

Πρωταγωνιστούν: Sharlto Copley, Danila Kozlovsky, Haley Bennett, Tim Roth, Andrei Dementiev, Svetlana Ustinova, Darya Charusha, Oleg Poddubnyy.

Υπόθεση: Δεν θυμάται τίποτα. Μια γυναίκα που του λέει ότι είναι η γυναίκα του και ότι τον έσωσε την τελευταία στιγμή από τον θάνατο, τον αποκαλεί Χένρι. Μετά από λίγο τον πυροβολούν και την απαγάγουν. Ο Χένρι πρέπει να τη βρει, να τη σώσει αυτός τώρα και να μάθει τι κρύβεται πίσω από αυτό το μυστήριο. Ο απαγωγέας λέγεται Ακάν και είναι ένας πανίσχυρος πολέμαρχος με μεγάλο στρατό μισθοφόρων και βλέψεις για παγκόσμια κυριαρχία. Όλα αυτά συμβαίνουν στη Μόσχα εκεί που πολλοί, όπως φαίνεται, θέλουν να σκοτώσουν τον Χένρι. Εκτός από έναν περίεργο Βρετανό ονόματι Τζίμι, ο οποίος μπορεί να είναι με το μέρος του, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ο Χένρι πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει και να αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την αμνησία του.

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του νεαρού Ρώσου Ίλια Νάισουλερ προέκυψε όταν ο (παραγωγός εδώ) Τιμούρ Μπεκμαμπέτοβ ανακάλυψε ένα βιντεάκι που είχε ανεβάσει ο νεαρός Ίλια στο Youtube για ένα τραγούδι της μπάντας του Biting Elbows στο οποίο ο θεατής βλέπει την δράση αποκλειστικά μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή και «συμμετέχει» μαζί του στη δράση, ακολουθώντας τον παντού. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 120 εκατομμύρια views σε όλον τον κόσμο και κερδίζοντας τους φαν της δράσης και των videogames. Αυτό το τύπου videogame λοιπόν ανατέθηκε στον Ίλια να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με κινηματογραφικό τρόπο. Αμ δε! Το Videogame, όσο art και να το κάνεις, πάλι βιντεοπαιχνίδι με πίστες και τα όλα του παραμένει. Η αδιάκοπη και σχεδόν πορνογραφική βία που τυλίγει κάθε πλάνο καταντά σύντομα κουραστική και ενοχλητική μανιέρα ενώ οι σχεδόν πάντοτε προβλέψιμες ανατροπές της πλοκής κουράζουν τον μέσο θεατή που σαν ζαλισμένο κοτόπουλο παρακολουθεί αυτή τη συλλογή πυροβολισμών και πτωμάτων. Κρίμα στην εξαιρετική δουλειά των κασκαντέρ.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 07.04.16