Το Stimoni εκθέτει για πρώτη φορά-εγκαίνια στις 22 Απριλίου

Υπέροχα κομμάτια της Κλεοπάτρας Περισσάκη που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Πολυμήχανο Café Teatral στην Αργυρούπολη.

Οι παραδοσιακές τέχνες ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και μεταδίδονται από γενιά σε γενιά αφήνοντας στο χρόνο έργα υψηλής αισθητικής αξίας, επιδεξιότητας και μαστοριάς. Με το νήμα - κλωστή, ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα συνοχής, ειρμού, συνέχειας και αλληλουχίας σε όλα τα επίπεδα, οι άνθρωποι και, ιδιαίτερα, οι γυναίκες του παρελθόντος δημιούργησαν πολιτισμό.  Όπως τα νήματα του αργαλειού, τα στημόνια, περιμένουν στη σειρά να πλεχτεί ανάμεσά τους το υφάδι, ή όπως η κλωστή στην ανέμη περιμένει να ξετυλιχτεί για να ξεκινήσει το "παραμύθι", εδώ, το μέσο για να πάρει μορφή το κουβάρι και να ενωθεί το χθες με το σήμερα είναι το βελονάκι.

Πλέξεις απ' όλο τον κόσμο, όπως Ελλάδα, Τυνησία, Αφγανιστάν, άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλπ., καλαίσθητες, κομψές, πολύπλοκες ή λιτές, καθώς και πολλοί συνδυασμοί μεταξύ τους δίνουν ένα περίτεχνο, μοναδικό και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Νήματα ανεξίτηλα, 100% βαμβακερά, μερσεριζέ, πολυεστερικά, νάυλον, viscose, rayon (τεχνητό μετάξι) και μεταλλιζέ ξεκινούν από μια μικρή θηλιά, πλέκονται, ξεπλέκονται, ράβονται, κόβονται μέχρι να βρει διέξοδο η φαντασία και να φτάσουν να γίνουν κόσμημα. Σχέδια ελεύθερα ή με αυστηρές μετρήσεις και γεωμετρικά σχήματα ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ και ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ τη ζωή και την εμφάνισή μας, προσδίδοντας έτσι στο κλασικό μια ακατανίκητη φρεσκάδα. Η χρήση και άλλων υλικών, όπως μεταλλικά στοιχεία, χάντρες (γυάλινες, κεραμικές, μουράνο κά.), κουμπιά, ημιπολύτιμες πέτρες (αμέθυστος, αχάτης, αιματίτης, κοράλια κά.), δέρμα, οργάντζες, βελούδο κλπ., αναδεικνύουν την πλέξη τού κάθε κομματιού και ολοκληρώνουν την κομψότητά του.

Βραχιόλια, σκουλαρίκια και περιδέραια κοντά, εφαρμοστά, μακριά με εξ ολοκλήρου χειροποίητες αλυσίδες και κορδόνια, όλα λεπτοδουλεμένα σ' ένα πολύ προσωπικό ύφος, χωρίς αντιγραφές.

Κοσμήματα για όσους μπορούν να εκτιμήσουν την ΑΞΙΑ και τη ΓΟΗΤΕΙΑ του χειροποίητου.

INFO

Εγκαίνια την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, είσοδος ελεύθερη.

Διάρκεια μέχρι και το Σάββατο 23 Απριλίου.

Διεύθυνση: Φλέμινγκ 58 Πλατεία Ανεξαρτησίας Αργυρούπολη.

Τηλ.2155517311

https://www.facebook.com/polimichano/?fref=ts

https://www.facebook.com/Stimoni-408104645946676/?fref=ts