Θα γίνει «της Κορέας» στον Ταύρο

Σπάνια πια έχουμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες από τη χώρα του Kim Ki-Duk, δημιουργού της μεγάλης επιτυχίας «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και…Άνοιξη» αλλά και του Park Chan-Wook δημιουργού του θρυλικού OldBoy. Και όμως πρόκειται για μια μεγάλη κινηματογραφία που ξεπετάχτηκε την τελευταία 20ετία. Ένα μίνι Χόλιγουντ στην άλλη άκρη του κόσμου, με υψηλά standards τεχνολογίας (μιλάμε για τη χώρα της Samsung !), έμφαση στο σινεμά των ειδών και τα entertainment values αλλά και με καλλιτεχνικές αναζητήσεις και πολύ «σκοτεινές» τάσεις, με επίκεντρο το φημισμένο φεστιβάλ του Busan.

Με τρεις ίσως και τέσσερις ταινίες στο πρόγραμμα του προσεχούς Φεστιβάλ Καννών, μεταξύ των οποίων η νέα ταινία του Park Chan-Wook, η Κορέα κάνει μια νέα είσοδο στη διεθνή αγορά. Και να σημειωθεί ότι με πληθυσμό που υπολογίζεται σε 52 εκατομμύρια (εκ των οποίων οι μισοί στη μητροπολιτική περιφέρεια της πρωτεύουσας Σεούλ) η Κορέα αποτελεί την 5η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά του κόσμου, μπροστά ακόμη και από τη Γαλλία.  

Από αύριο, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα της Κορέας διοργανώνουν στην Αθήνα ένα 3ήμερο με τίτλο «Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2016». Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις διακεκριμένες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους -ένα αστυνομικό θρίλερ, μία δραματική κομεντί και ένα ρομαντικό δράμα, παραγωγής, 2014, 2013 και 2011 και διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η είσοδος των κινηματογραφόφιλων στην προβολή της ταινίας "Α Hard Day" τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στις 19:30 είναι μόνο με Προσκλήσεις που διατίθενται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας- ([email protected]).

Η Είσοδος είναι  ελεύθερη για τις άλλες δύο ταινίες: “Secretly, Greatly” την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στις 20:00 και “Always”, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στις 20:00.

Συνοπτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στις 19:30

Α Hard Day (Kkeutkkajiganda, 2014, 111΄)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Kim Seong-hoon

Αστυνομικό θρίλερ δράσης

Είσοδος μόνο με Προσκλήσεις

Με τους: Lee Sun-kyun και Cho Jin-woong

Ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών, στο δρόμο της επιστροφής από την κηδεία της μητέρας του, εμπλέκεται σε ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό ατύχημα σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Προσπαθώντας να καλύψει το ατύχημα κρύβει το πτώμα του άνδρα στο φέρετρο της μητέρας του. Λίγες μέρες αργότερα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από έναν μυστηριώδη άνδρα που ισχυρίζεται ότι είδε το συμβάν, είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος και που αρχίζει να τον καταδιώκει.

Συμμετοχή στο 15ήμερο σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών και μεγάλη εμπορική επιτυχία.

https://en.wikipedia.org/wiki/A_Hard_Day

 

 

Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στις 20:00

Secretly, Greatly (Eunmilhagae euidaehagae 2013, διάρκεια 123΄)

Σκηνοθεσία: Jang Cheol-soo

Κωμωδία Δράσης

Με τους: Kim Soo-Huyn, Park Gi-Woong, Lee Hyun-Woo.

Μια κωμωδία δράσης με πρωταγωνιστές 3 κατάσκοπους της Βόρειας Κορέας που έχουν διεισδύσει στη Νότια Κορέα. Έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν τις ζωές τους σε μία μικρή κωμόπολη περιμένοντας διαταγές από την Βόρεια Κορέα, ώσπου μια μέρα λόγω μιας ξαφνικής αλλαγής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα η αποστολή τους αποδεικνύεται ότι είναι η αυτοκτονία τους.

Τεράστια εμπορική επιτυχία στην Κορέα με σχεδόν 7 εκατομμύρια εισιτήρια.

https://en.wikipedia.org/wiki/Secretly,_Greatly

 

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στις 20:00

Always (Ojik geudaeman 2011, διάρκεια 106΄)

Σκηνοθεσία: Song Il-gon

Ρομαντικό δράμα

Με τον So Ji-seob και την Han hyo-ju.

Ένα ειδύλλιο μεταξύ ενός πρώην μποξέρ που έχει απομονωθεί από τον κόσμο και μίας τυφλής πωλήτριας telemarketing. Μια σχέση που ωστόσο επισκιάζεται από τις αποκαλύψεις του παρελθόντος.

https://en.wikipedia.org/wiki/Always_(2011_film)

 

 

 

 

 

INFO

Δευτέρα 18 έως και Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου, 2016

Τρεις διακεκριμένες ταινίες από τη Δημοκρατία της Κορέας

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το Ίδρυμα της Δημοκρατίας της Κορέας

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις στην έναρξη

Είσοδος Ελεύθερη στη συνέχεια - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

τηλ.210 34.18.579, Δευτ-Τετ 10:00-14:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr