Midnight Special – Ο Εκλεκτός της Νύχτας

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Jeff Nichols

Πρωταγωνιστούν: Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Jaeden Lieberher, Adam Driver, Bill Camp, Scott Haze, Sam Shepard, Paul Sparks, David Jensen.

Υπόθεση: Κάπου στους πίσω δρόμους της Αμερικής, ένας πατέρας αναγκάζεται να ζήσει σαν κυνηγημένος, προκειμένου να προστατέψει το μικρό γιο του, ένα αγόρι με υπερφυσικές δυνάμεις. Με τη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου απάγει το παιδί του από τον καταυλισμό μιας θρησκευτικής αίρεσης (στην οποία ανήκε όλη η οικογένεια) και βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο αυτών των θρησκόληπτων όσο και των αρχών που τον κυνηγούν ως επικίνδυνο απαγωγέα. Σύντομα στην καταδίωξη εμπλέκεται και ένας ειδικός πράκτορας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας ενώ στους καταδιωκόμενους έχει προστεθεί και η αποξενωμένη μητέρα του παιδιού που βοηθάει και εκείνη το μικρό αγόρι να εκπληρώσει την αλήθεια που βρίσκεται πίσω από τις ιδιαίτερες δυνάμεις του.

Ανάμεσα στη βία φανατικών αιρετικών και τη βία της εξουσίας, βρίσκεται ένας μικρός Μεσσίας, ένα αγόρι το σώμα του οποίου βασανίζεται και φθίνει καθώς δυνάμεις πέρα από τη λογική του το οδηγούν σε ένα τόπο μυστικό, εκεί που θα φανερωθεί το μυστήριο που καλύπτει τις επικίνδυνες για τους κοινούς θνητούς ικανότητές του και θα εκπληρωθεί το πεπρωμένο του. Ανάμεσα στα δύο αυτά βίαια άκρα βρίσκονται επίσης η αγάπη, η τυφλή ανιδιοτελής αγάπη της οικογένειας αλλά και η επιστήμη στο πρόσωπο του ειδικού πράκτορα που αγωνίζεται να ανακαλύψει και να αναλύσει, όχι να εξολοθρεύσει το «άλλο», το «άφατο». Στη μέση της μυθοπλασίας ο αμνός ενός άγνωστου θεού έτοιμος να θυσιαστεί για τις «αμαρτίες» της ανθρωπότητας, ένας συνδυασμός ΕΤ και Έλιοτ (δύο σε ένα).

Είναι βαριά η κληρονομιά του Σπίλμπεργκ πάνω στο σώμα αυτού του καλλιτεχνικού b movie αλλά οι Τζεφ Νίκολς και Μάικλ Σάνον, δημιουργός και πρωταγωνιστής επίσης του Take Shelter, τα καταφέρνουν μια χαρά στη νέα τους συνεργασία.

Σασπένς, ατμόσφαιρα, μυστήριο, φαντασία και ένα ονειρεμένο καστ, όλα στην υπηρεσία μιας όμορφης παραβολής που θα ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους του είδους. Αλλά και το υπόλοιπο κοινό δεν θα πλήξει καθόλου. Χώρια την επανεμφάνιση της αγαπημένης Κίρστεν Ντανστ σε ένα ρόλο που της πάει γάντι. Επίσημη Συμμετοχή στα Φεστιβάλ Βερολίνου και SXSW-Τέξας.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 21.04.16