High Strung – Ζήσε Με Ρυθμό

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ρουμανία – 2016 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Μουσικό

Βαθμολογία: *   

Σκηνοθεσία: Michael Damian

Πρωταγωνιστούν: Keenan Kampa, Nicholas Galitzine, Jane Seymour, Sonoya Mizuno, Richard Southgate, Paul Freeman, Maia Morgenstern, Ian Eastwood, Anabel Kutay, Dave Scott.

Υπόθεση: Η Ρούμπι είναι μπαλαρίνα που φτάνει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει με υποτροφία σε μία φημισμένη σχολή. Ο Τζόνι είναι Άγγλος βιολιστής, που αναγκάζεται να παίζει βιολί στα σκαλοπάτια του μετρό για να επιβιώσει αφού η βίζα του έχει λήξει και είναι παράνομος. Ο κόσμος της Ρούμπι είναι κλασικός και πειθαρχημένος, ο κόσμος του Τζόνι είναι αυτοσχεδιαστικός και αυθόρμητος. Μια τυχαία συνάντηση τους φέρνει κοντά (αλλά πολύ κοντά) και μαζί με μια δυναμική χορευτική ομάδα ψάχνουν να βρουν τρόπο να σώσουν τον Τζόνι από την απέλαση αλλά και την υποτροφία της Ρούμπι που κινδυνεύει. Και ιδού έρχεται ο διαγωνισμός ταλέντων όπου θα τα παίξουν όλα για όλα, προσπαθώντας να αλλάξουν τις ζωές τους για πάντα.

Ένα αγόρι, ένα κορίτσι, δύο ταλέντα, μερικοί χορευταράδες κολλητοί, ένα αντιπαθητικό ζευγάρι ανταγωνιστών, ένας μουσικός διαγωνισμός και στήθηκε η ταινία. Πιο φόρμουλα πεθαίνεις!

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Ντέιμιαν, τηλεοπτικός σταρ των 90s στα Ατίθασα Νιάτα, χορευτής και τραγουδιστής στο Broadway και Part time pop star (με χρυσούς δίσκους παρακαλώ) γράφει με τη συμβία του Ζανίν, πρώην διάσημη χορεύτρια, μια αυτοβιογραφική ταινία, ζηλεύοντας τη δόξα της σειράς ταινιών Step Up. Ακολουθούν τη συνταγή που καθιερώθηκε εδώ και 35 χρόνια από την εποχή του Fame, προσλαμβάνουν τον διάσημο χορογράφο Nτέιβ Σκοτ, του Αμερικάνικου Dancing with the stars αλλά και του Step Up 3D, βάζουν τον ταλαντούχο μουσικό και βιολιστή Νάθαν Λέινιερ να ντύσει με μουσικές συνθέσεις για βιολί και συνθεσάιζερ τα χορευτικά και στήνουν μια επαγγελματία μπαλαρίνα μπροστά στην κάμερα προσπαθώντας να την κάνουν ηθοποιό. Δυστυχώς η σταρ δεν το έχει αλλά ούτε και ο ωραίος συμπρωταγωνιστής που ποζάρει κατσούφικα με το δοξάρι παριστάνοντας τον προβληματισμένο. Τα χορευτικά όμως σώζουν την κατάσταση. Ένα πολύ δυναμικό hip hop νούμερο στο μετρό της Νέας Υόρκης και βέβαια το φινάλε με το contemporary dance χορευτικό στη σκηνή του διαγωνισμού που έχει επενδυθεί με ένα εξαιρετικό μουσικό κομμάτι για βιολί.

Η συμπαραγωγή με τη Ρουμανία (για το κόστος μάλλον) περιλαμβάνει εκτός από συνεργεία, γυρίσματα κλπ. και την πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του Αγγελόπουλου Μάγια Μόργκενστερν στο ρόλο της αυστηρής διευθύντριας της Σχολής. Και βέβαια, κερασάκι στην τούρτα, η παρουσία της 65χρονης πλέον και πάλαι ποτέ πανέμορφης τηλεστάρ Τζέιν Σίμουρ στον κλισέ  ρόλο της ζόρικης δασκάλας χορού. Αυστηρά για σπουδαστές ωδείων και σχολών χορού και θαυμαστές του Dancing with the Stars…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 21.04.16