Short Fuse

Παραγωγή: Ελλάδα – 2015 

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Βαθμολογία: * * 1/2   

Σκηνοθεσία: Αντρέας Λαμπρόπουλος & Κώστας Σκύφτας

Πρωταγωνιστούν: Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Νούσιας, Μάνος Γαβράς, Νίκος Ορφανός, Θοδωρής Αθερίδης, Ευγενία Δημητροπούλου, Νίκος Κουρής, Ειρήνη Μπαλτά, Γιώργος Καραμίχος και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Υπόθεση: Ο νεαρός Άρης εργάζεται ως courier σε ένα ιδιωτικό ταχυδρομικό γραφείο. Πρώην ασκούμενος δικηγόρος και γόνος καλής οικογενείας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δικηγορία μετά από μια αποτυχημένη δίκη που σημάδεψε τη ζωή του. Κάποια μέρα, κατά τη μεταφορά ενός δέματος σε ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται ζωσμένος με εκρηκτικά, με έναν μηχανισμό που μετράει αντίστροφα και ένα ακουστικό από το οποίο του μιλάει ένας μυστηριώδης άντρας. Αναγκασμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες του, ο Άρης προσπαθεί να σώσει τη ζωή του ψάχνοντας το κατάλληλο κλειδί που θα απενεργοποιήσει τον μηχανισμό. Ακολουθώντας τις οδηγίες του άγνωστου μπλέκει για τα καλά με τον κόσμο της νύχτας και με έναν άγριο, παράφρονα νονό, στο στόχαστρο του οποίου γρήγορα μπαίνει. Προσπαθώντας να του ξεφύγει θα βρεθεί σε ένα μαραθώνιο επιβίωσης, κυνηγημένος από τους μπράβους της νύχτας, την αστυνομία αλλά και από τον χρόνο που ολοένα λιγοστεύει. Ποιος είναι ο άγνωστος, τι σχέση έχει η αποτυχημένη δίκη με τα γεγονότα, τι θέλει από τους νονούς της νύχτας; Το φινάλε θα είναι βίαιο, αιματηρό, απρόβλεπτο και αποκαλυπτικό για τον νεαρό δικηγόρο με το βίαιο ταμπεραμέντο, με το «κοντό φυτίλι».

Μια εξαιρετικά γρήγορη για τα Ελληνικά δεδομένα παραγωγή, ένα σινεφίλ παιχνίδι αναφορών στα Αμερικάνικα θρίλερ δράσης και πάνω από όλα μια πηγή κινηματογραφικής ενέργειας την οποία τροφοδοτούν με τις επιρροές τους οι νεαροί δημιουργοί της. Μια ελληνική ταινία νέας γενιάς που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει από την πρόσφατη εγχώρια παραγωγή, που με μηδενικό budget κάνει «παπάδες» από άποψη σκηνών δράσης και καταδιώξεων και που επιτέλους αξιοποιεί ολόκληρο το «πακέτο» Τότσικας! Το σύμπαν των νεαρών εμπνευστών αυτού του ξέφρενου κυνηγητού περιέχει comics, ταραντίνο, saw, phone booth και πολλές άλλες χολιγουντιανές επιρροές και πάνω από όλα μεράκι και αγάπη. Αν δεν τίναζαν στον αέρα και το σενάριο που πλημμυρίζει από απιθανότητες και βεβιασμένες εξηγήσεις από τη μέση και πέρα, θα μιλούσαμε για ένα ντεμπούτο αποκάλυψη! Και βέβαια αν είχαν ικανοποιητικό budget θα μας πρόσφεραν ακόμη πιο θεαματικές και καλύτερα οργανωμένες σκηνές δράσης. Κορυφαίος όλων ο Τάσος Νούσιας που σε ένα ρόλο κτηνώδους και ψυχωτικού αφεντικού της νύχτας κατορθώνει να γίνει ταυτόχρονα τρομακτικός και γελοίος, αυτοπαρωδούμενος μέχρι τελικής πτώσης. Δείτε την τελευταία σκηνή στο παρακάτω trailer και θα καταλάβετε.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 21.04.16