Ratchet & Clank– Ράτσετ & Κλανκ

Παραγωγή: Χονγκ Κονγκ/Καναδάς/ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Animation

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Kevin Munroe (σε συνεργασία με την Jericca Cleland)

Με τις φωνές των James Arnold Taylor, David Kaye, Jim Ward, Bella Thorne και των Sylvester Stallone, Rosario Dawson, John Goodman και Paul Giamatti.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιώργος Ματαράγκας, Νίκος Νίκας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Δημήτρης Σάρλος, Χάρης Βεραμόν, Γιώργος Σκουφής, Ινώ Στεφανή, Στεφανία Φιλιάδη, Ειρήνη Τσίγκα, Θανάσης Ζερίτης, Στέλιος Ψαρουδάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Γκίνος, Γεωργία Ιωαννίδου. Μετάφραση: Δημήτρης Σάρλος και Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα

Υπόθεση: Ο Ράτσετ και ο Κλανκ, δύο απίθανοι εξωγήινοι ήρωες, πρέπει να σταματήσουν τον μοχθηρό Πρόεδρο Ντρεκ, πριν καταστρέψει όλους τους πλανήτες του γαλαξία Σολάνα. Ο Ράτσετ είναι ο τελευταίος του είδους του - ένα αθώο ‘Λόμπαξ’ που μεγάλωσε μόνο του χωρίς οικογένεια. Ο Κλανκ είναι ένα μικροσκοπικό αλλά πανέξυπνο ρομπότ που γλύτωσε παρά τρίχα την εξολόθρευση, αφού βρέθηκε «ελαττωματικό» στη γραμμή παραγωγής. Όταν το χαρούμενο δίδυμο ανακαλύπτει ένα επικίνδυνο όπλο ικανό να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Ρέιντζερς του Γαλαξία για να σώσουν τον κόσμο. Στην πορεία θα μάθουν τι σημαίνει ηρωισμός, φιλία και αυτοθυσία.

Το «Ράτσετ & Κλανκ» είναι βασισμένο στο δημοφιλές video game της πλατφόρμας Sony PlayStation που έχει πουλήσει πάνω από 27 εκατομμύρια παιχνίδια σε όλο τον κόσμο (από αυτά, πάνω από 10 εκατομμύρια μόνο στη Βόρεια Αμερική), με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία. Από το 2002, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες εκδοχές του, ενώ η πιο πρόσφατη αναμένεται την άνοιξη του 2016 με το λανσάρισμα του PlayStation 4.

Ένα από τα μεγαλύτερα best seller videogames όλων των εποχών λοιπόν, διάσημο για τον έξυπνο και καρτουνίστικο χαρακτήρα του, τις διαγαλαξιακές εξερευνήσεις και το σπαρταριστό του χιούμορ, ήρθε η ώρα να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Δυστυχώς κατά τη μεταφορά η εξυπνάδα, το χιούμορ και η πρωτοτυπία προτίμησαν να κρατήσουν τη θέση τους στην κονσόλα και να αφήσουν την οθόνη ήσυχη να παίζει μια παραλλαγή β΄(αλλά εντελώς β’) κατηγορίας διάσημων και επιτυχημένων animation. Αν και το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι χαριτωμένο οι λοιποί χαρακτήρες που όλο και κάτι άλλο θυμίζουν είναι αδούλευτοι και η όλη πλοκή ένα ξαναζεσταμένο φαί που απευθύνεται σε μικρές κυρίως ηλικίες. Το τι δουλειά έχουν κάνει οι πρωτοκλασάτοι σταρ που δάνεισαν τις φωνές τους στο πρωτότυπο δεν θα το μάθουμε αφού η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 28.04.16