Un tango más - Το τελευταίο μας τανγκό

Παραγωγή: Αργεντινή/Γερμανία – 2015 

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Μουσικό Ντοκιμαντέρ

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: German Kral

Με τους: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Melina Brutman, Ayelén Álvarez Miño, Johana Copes, Leonardo Cuello, Alejandra Gutty, Juan Malizia, Pancho Martínez Pey, Pablo Verón.

Υπόθεση: Η Maria Nieves Rego και ο Juan Carlos Copes είναι οι δύο ζωντανοί θρύλοι του τάνγκο. 80 και 83 ετών σήμερα, γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου πενήντα χρόνια. Στη διάρκεια αυτού του μισού αιώνα αγαπήθηκαν, μισήθηκαν, χώρισαν πολλές φορές αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι καλλιτεχνικό ζευγάρι. Τελικά αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία και έκανε δύο παιδιά. Σήμερα, στη δύση της ζωής τους, ο Juan και η Maria μοιράζονται με το πλατύ κοινό την όχι και τόσο γνωστή ιστορία της αγάπης και του μίσους τους. Συνεντεύξεις από καρδιάς των πρωταγωνιστών και στιγμές από το αρχείο τους συνθέτουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στην καρδιά και την ουσία του τάνγκο. Παράλληλα, μια ομάδα νέων ταλαντούχων χορευτών και χορογράφων τάνγκο από το Μπουένος Άϊρες, μεταμορφώνει τις πιο όμορφες, συγκινητικές και δραματικές στιγμές του ζευγαριού σε εκπληκτικές χορογραφίες τάνγκο.

Ο Χερμάν Κραλ, εξειδικευμένος στη μουσική έρευνα ντοκιμαντερίστας, φωτίζει τα παρασκήνια μιας λαμπρής καριέρας και μιας λαϊκής κουλτούρας που άνθισε μεταπολεμικά στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες και κατέκτησε με το πάθος της και το σκοτεινό ρομαντισμό της ολόκληρη την υφήλιο. Με τον Βιμ Βέντερς στην παραγωγή και με έμφαση στην εξιστόρηση από την πλευρά της χαρισματικής Μαρία Νιέβες ο Κραλ καταφέρνει να μεταδώσει την αίσθηση της εποχής, τις κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν την λατρεία για το τάνγκο αλλά και τη φλόγα του πάθους που κρύβει μια μιλόνγκα, την πολύτιμη αίσθηση μουσικής ιστορίας εν τη γενέσει και το πορτραίτο δύο ανθρώπων που η τέχνη τους επηρέασε μια ολόκληρη εποχή, με όλες τις αντιφάσεις και αδυναμίες τους.

Πολύτιμο και απολαυστικό ντοκουμέντο για τους πολυπληθείς λάτρεις του αργεντίνικου χορού.

Διανομή: Rosebud.21 (σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment)

Στις αίθουσες από 01.05.16