Central Intelligence – Κέντρο Ευφυίας

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Rawson Marshall Thurber

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Danielle Nicolet, Aaron Paul, Ryan Hansen, Tim Griffin, Timothy John Smith, Thomas Kretschmann, Megan Park και ο Jason Bateman (uncredited). 

Υπόθεση: Ο Κάλβιν Τζόινερ, πάλαι ποτέ πιο δημοφιλής μαθητής του σχολείου, μεγαλώνοντας εξελίχθηκε σε ένα απλό και ασήμαντο λογιστή που τα ταλέντα του σπαταλιούνται στην καθημερινότητα ενός γραφείου καθώς νοσταλγεί τη χαμένη του νιότη που άλλα υποσχόταν. Τότε εμφανίζεται στη ζωή του ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου και κλασικό θύμα bullying, που μεγαλώνοντας έγινε ένας από τους κορυφαίους πράκτορες της CIA, γυμνασμένος και αγνώριστος. Όταν επιστρέφει για το reunion του σχολείου, ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του Κάλβιν και βέβαια τον μπλέκει σε μια ξέφρενη περιπέτεια γεμάτη διπλούς κατασκόπους, άγρια κυνηγητά και βαριά όπλα που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο…

Κρατώντας στον τίτλο της το C και το I από το CIA, αυτή η ξαναζεσταμένη περιπέτεια δράσης α λα 90s προσπαθεί να μας πείσει ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι κέντρα εκπομπής ευφυίας. Όμως η παγκόσμια πολιτική κατάσταση, αποτέλεσμα εν πολλοίς ενεργειών και παραλείψεων αυτών των υπηρεσιών, συνηγορεί για το αντίθετο ! Χτυπητό παράδειγμα έλλειψης ευφυίας αυτή η ανέμπνευστη κωμωδία όπου το μόνο ίχνος της βρίσκεται στο σπινθηροβόλο βλέμμα του ογκώδη πρωταγωνιστή της. Ο αξιαγάπητος «Βράχος» Ντουέιν Τζόνσον καταφέρνει να κρατήσει το θεατή με το διφορούμενο στιλ του, σε ένα ρόλο που φυσιολογικά θα πήγαινε πριν από 20 χρόνια στον Άρνολντ, του οποίου αποδεικνύεται άξιος διάδοχός σε κάθε κινηματογραφικό του βήμα. Οι λοιποί πρωταγωνιστές πάλι δεν στέκονται στο ύψος (ή και στο βάθος) των περιστάσεων, με τον Κέβιν Χαρτ να κοπιάρει ασύστολα τον Έντι Μέρφι και την Έιμι Ράιαν να νομίζει ότι βρίσκεται σε ταινία των Κοέν. Εδώ όμως έχουμε μια ταινία εντελώς flat σκηνοθετικά και προβλέψιμη μέχρι αυτοκτονίας σεναριακά, με μόνο δυνατό της σημείο τα outtakes πίσω από τους τίτλους τέλους.

Η ώρα σκοτώνεται ευχάριστα αλλά ποιος έχει πλέον ώρα για σκότωμα; 

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 16.06.16ί