Babysitting 2 (All Gone South) – Όλα θα πάνε στραβά

Παραγωγή: Γαλλία – 2015 

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: *

Σκηνοθεσία: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau

Πρωταγωνιστούν: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Christian Clavier, Julien Arruti, Charlotte Gabris, Grégoire Ludig, Valériane de Villeneuve, David Marsais, Élodie Fontan, Elisa Bachir Bey.

Υπόθεση: Η Σόνια αποφασίζει να γνωρίσει τον φίλο της, Φρανκ, στον αυστηρό πατέρα της, διευθυντή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Βραζιλία, καθώς ο συνεσταλμένος Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να της κάνει πρόταση γάμου. Ξεκινώντας για τη Βραζιλία, παίρνουν μαζί τους και όλη την παρέα τους, που ετοιμάζεται για ονειρεμένες διακοπές. Στο τουριστικό θέρετρο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται και οι παρεξηγήσεις δεν αργούν. Ένα πρωί, τα αγόρια φεύγουν για μια εκδρομή με αεροπλάνο στη γειτονική περιοχή του Αμαζονίου, παίρνοντας μαζί τους αναγκαστικά και την ηλικιωμένη γιαγιά της Σόνια. Την επομένη, έχουν όλοι εξαφανιστεί… Τι έχει συμβεί; Την απάντηση έχει η μικρή κάμερα, με την οποία η παρέα κατέγραφε την εκδρομή της!

Ο ορισμός της μπαλαφάρας! Μια παρέα στα πρότυπα του Hangover, ένας παμπόνηρος και απατεώνας μέλλων πεθερός, μια σειρά από (γελοίες) παρεξηγήσεις και έτοιμο το εκδρομικό μπουλβάρ! Κερασάκι οι γραφικοί και ταλαίπωροι ιθαγενείς για την οικολογική συνείδηση του πράγματος. Ρηχό, άνοστο και ξεπερασμένο χιούμορ που απευθύνεται κυρίως σε γαλλόφωνο κοινό, το οποίο τίμησε δεόντως τόσο την πρώτη ταινία όσο και αυτό το sequel. Και ερωτώ: θα ήθελαν οι Γάλλοι να δουν τους Γαμπρούς της Ευτυχίας (του Μαρκίδη όχι το άλλο); Προφανώς και όχι! Τι να καταλάβουν δηλαδή; Οι Έλληνες επομένως γιατί να πληρώσουν εισιτήριο για μια τέτοια ταινία, πόσο μάλλον που η πρώτη ταινία που σύστησε στο κοινό τους χαρακτήρες δεν προβλήθηκε ποτέ στη χώρα μας! Και αυτή τη φορά ο πανταχού παρών Κριστιάν Κλαβιέ (του Θεέ μου τι σου κάναμε) δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Όλα λοιπόν θα πάνε στραβά αλλά με το λάθος τρόπο…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 16.06.16