Jeux d’enfants – Αγάπα με αν τολμάς (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο – 2003 

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Yann Samuell

Πρωταγωνιστούν: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe, Joséphine Lebas-Joly, Emmanuelle Grönvold, Gérard Watkins και ο Gilles Lellouche.

Υπόθεση: «Τολμάς;» «Τολμώ!». Η Σοφί και ο Ζυλιέν μεγαλώνουν παίζοντας ένα παιγνίδι «τόλμης» δικής τους επινόησης. Αυτοί έφτιαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτοί είναι επίσης που δεν θα τολμήσουν να τους παραβούν όταν ανθίζει ό έρωτας, μένοντας για το υπόλοιπο της ζωής τους διαιτητές του παιγνιδιού και θύματά του.  Είναι ικανοί για τα καλύτερα και τα χειρότερα. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Τολμούν οτιδήποτε απαγορευμένο, γελούν, πληγώνουν ο ένας τον άλλον… Κάνουν τα πάντα εκτός από το να παραδεχτούν ότι αγαπιούνται. Κι έτσι κυλά η ζωή τους και περνούν τα χρόνια, αλλά το παιχνίδι επανέρχεται, με μεγαλύτερη ένταση, πιο προκλητικό και γίνεται πάθος!

Το ζεύγος Κανέ-Κοτιγιάρ (ζεύγος και στην πραγματική ζωή, αλλά όχι με αφορμή αυτή την ταινία) σε μια ιστορική στιγμή της φιλμογραφίας τους. Είναι 2003 και ο Γιαν Σαμιέλ αποφασίζει να πατήσει πάνω στην αισθητική της Αμελί αλλά και παλιότερων ρομαντικών κομεντί και να παίξει ένα σινεφίλ παιγνίδι με το ανομολόγητο πάθος και τις καταστροφικές δυνάμεις της άρνησης της αγάπης. Το φιλμ έκανε κάποια αίσθηση στην εποχή του αλλά γρήγορα ξεχάστηκε στη σκιά της Αμελί, όμως σήμερα αυτό το παιγνίδι πέρα από τις κοινωνικές συμβάσεις, αυτή η πρόκληση του νου προς την ψυχή που δεν αφήνεται να εκφρασθεί και κακοφορμίζει με σχεδόν θανάσιμες συνέπειες, μοιάζει να έχει κερδίσει τη μάχη με το χρόνο και διατηρείται φρέσκο και παράξενα επικίνδυνο όπως ήταν στην εποχή του.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ, 4 χρόνια πριν τον απόλυτο θρίαμβο με το ρόλο της Πιαφ, μοιάζει να προετοιμάζεται για αυτόν αφού  το βασικό και ουσιαστικό μουσικό θέμα της ταινίας είναι το ρομαντικό La Vie en Rose. Του χρόνου το ζεύγος επανακάμπτει με το αυτοβιογραφικό σχεδόν ντοκιμαντερίστικο Rock’n’roll. Εν αναμονή, ευκαιρία να τους απολαύσουμε ξανά σε αυτό το παιδικό τους παιγνίδι.

Διανομή: Filmtrade

Στις αίθουσες από 23.06.16