Pension complete - Δυο σεφ για μια γυναίκα

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο – 2015 

Διάρκεια: 82 λεπτά 

Βαθμολογία: * 1/2

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Florian Siri

Πρωταγωνιστούν: Franck Dubosc, Gérard Lanvin, Pascale Arbillot, Audrey Dana, Catherine Lachens, Nader Boussandel, Marc Barbé.                              

Υπόθεση: O σεφ Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του Σαρλότ κάπου στην γαλλική επαρχία. Ο Φρανσουά βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin και έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά στο εστιατόριο, παραμελώντας τη Σαρλότ,,της οποίας το όνειρο είναι να αποκτήσει ένα παιδί. Το εστιατόριο βέβαια ανήκει στην Σαρλότ που το κληρονόμησε από τον προηγούμενο σύζυγό της όταν δηλώθηκε αγνοούμενος στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης το 2004. Κι ενώ ο καθένας τους περνάει το δικό του μικρό δράμα, εμφανίζεται ξαφνικά ο χαμένος σύζυγος και διεκδικεί όσα του ανήκουν. Το τρίγωνο που προκύπτει εξ ανάγκης δεν είναι καθόλου μα καθόλου ισοσκελές.

Χαλαρό remake μιας παλιάς γαλλικής επιτυχίας του κωμικού δίδυμου Μπουρβίλ-Φερναντέλ από τον Φλόριαν Σίρι που είχε κάποτε σκηνοθετήσει τον Μπρους Γουίλις στο Hostage. Όμως ο μεσιέ Σίρι φαίνεται να αγνοεί τους κανόνες κατασκευής μιας κωμωδίας αφού η ταινία του είναι επίπεδη και άνευρη σαν ξαναζεσταμένο φαγητό και το πρωταγωνιστικό τρίο κυμαίνεται από τη φιλότιμη προσπάθεια του Ντιμπόσκ στο ρόλο του Φρανσουά, στην γερασμένη καρικατούρα του Λανβέν στο ρόλο του χαμένου συζύγου μέχρι την εντελώς επίπεδη και διεκπεραιωτική ερμηνεία της Αρμπιγιό στο ρόλο κλειδί της αμφιταλαντευόμενης συζύγου, μιας ηθοποιού εμφανώς ακατάλληλης για κωμωδία! Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι η ταινία εξελίσσεται στον κόσμο της υψηλής μαγειρικής, δεν διαθέτει καμία απολύτως ιδέα σεναριακής αξιοποίησης του χώρου, παραμένοντας στην τετριμμένη επιφάνεια μιας συνήθους ερωτικής κομεντί. Μπορεί το πακέτο να είναι κομπλέ στον πρωτότυπο τίτλο ωστόσο η ταινία δεν είναι καθόλου!Οποιοδήποτε επεισόδιο του δικού μας τηλεοπτικού Μάλιστα Σεφ είναι απείρως προτιμότερο!

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 30.06.16