Purge: Election Year – Κάθαρση: Έτος Εκλογών

Παραγωγή: Γαλλία/ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 111 λεπτά 

Βαθμολογία: * * *

Είδος: Θρίλερ Πολιτικής Φαντασίας   

Σκηνοθεσία: James DeMonaco

Πρωταγωνιστούν: Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson, Joseph Julian Soria, Betty Gabriel, Terry Serpico,  Edwin Hodge, Brittany Mirabile, Kyle Secor, Liza Colón-Zayas, Ethan Phillips, Christopher James Baker, Jared Kemp και ο Raymond J. Barry.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στις ΗΠΑ, σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον το οποίο συνεχίζουν να διαφεντεύουν εδώ και πολλά χρόνια οι Νέοι Εθνοπατέρες, μια πολιτική σέχτα που έχει επιβάλλει απολυταρχικό καθεστώς με αιχμή την ετήσια Νύχτα της Κάθαρσης, κατά τη διάρκεια της οποίας νομιμοποιούνται εγκλήματα και φόνοι για την εκτόνωση του θυμού των πολιτών. Έχουν περάσει δύο χρόνια αφότου ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Λίο Μπαρνς (Φρανκ Γκρίλο) επέλεξε να μην εκτελέσει το δολοφόνο του γιου του. Ο Λίο προσλαμβάνεται ως επικεφαλής της ασφάλειας της γερουσιαστή Ρόαν (Ελίζαμπεθ Μίτσελ) που ως υποψήφια Πρόεδρος προηγείται στα γκάλοπ για την επόμενη προεδρική εκλογή, λόγω της υπόσχεσής της να εξαλείψει την Κάθαρση. Η Ρόαν, που έχει η ίδια πληγεί από την αποτρόπαια αυτή  παράδοση, χάνοντας, δεκαπέντε χρόνια πριν, όλη της την οικογένεια, στοχοποιείται από την κυβέρνηση των Εθνοπατέρων και όταν φθάνει η από πολλούς αναμενόμενη επόμενη νύχτα Κάθαρσης, η Ρόαν με τη βοήθεια του Μπαρνς θα αγωνιστεί για να μείνει ζωντανή μέχρι το πρωί, εφόσον θέλει να καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση των πραγμάτων.

Η πολιτική μελλοντολογία συνήθως παράγει καλές μπημουβιές! Η σειρά των τριών ταινιών της Κάθαρσης δεν αποτελεί εξαίρεση με αποκορύφωμα αυτή την τρίτη προεκλογική προσθήκη στο franchise που συνδυάζει πολιτική, horror, science fiction και δράση σε μια καραμπινάτη b movie περιπέτεια. Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο φιλμικό εκπρόσωπο από αυτό το λαϊκίστικο δημοκρατικό μανιφέστο-συγκαλυμμένη προεκλογική διαφήμιση για τη Χίλαρι Κλίντον, που εξυμνεί την Αμερική των ίσων ευκαιριών και των μικροεπαγγελματιών και καταγγέλλει τη βιαιότητα και τη διαφθορά της καθεστηκυίας τάξης (εδώ οι Εθνοπατέρες αλλά και η Εθνική Ένωση όπλων) φθάνοντας ταυτόχρονα σε οργασμό με τη γραφική απεικόνιση των φόνων, των εκτελέσεων και των τραμπουκισμών. Ο Ντεμόνακο και οι παραγωγοί του (μεταξύ των οποίων και ο πολύς Μάικλ Μπέι) θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο..ξεκοιλιασμένο! Και σε γενικές γραμμές τα καταφέρνουν. Σφιχτοδεμένοι ρυθμοί, μαύρο κατάμαυρο χιούμορ, αγωνία και ανατροπές, όλα τα έχει το μαγαζί. Δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία έχει ήδη βγάλει τα λεφτά της στις ΗΠΑ από το πρώτο τριήμερο και εφεξής θα γράφει κέρδη! Στο ρόλο της Ρόαν η τηλεοπτική σταρ του Lost Ελίζαμπεθ Μίτσελ και Μπαρνς ο πρίγκηπας των b Movies Φρανκ Γκρίλο, διάσημος και για το ρόλο του Brock Rumlow στη σειρά του Captain America.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 07.07.16