La corrispondenza – Θα σε περιμένω, πάντα

Παραγωγή: Ιταλία – 2016 

Διάρκεια: 116 λεπτά 

Βαθμολογία: * 1/2

Είδος: Δράμα   

Σκηνοθεσία: Giuseppe Tornatore

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Irons, Olga Kurylenko, Simon Anthon Johns, James Warren, Shauna Macdonald, Oscar Sanders, Paolo Calabresi, Anne Christina Savva, Irina Karatcheva.

Υπόθεση: Η Amy (Olga Kurylenko), φοιτήτρια αστροφυσικής που κάνει τη διδακτορική της διατριβή, διατηρεί σχέση με έναν μεγαλύτερο σε ηλικία καθηγητή της τον Ed (Jeremy Irons). Η Amy κουβαλά από το παρελθόν βαριές ενοχές για ένα τραγικό περιστατικό, κάτι που την κάνει να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της καθώς εργάζεται ταυτόχρονα ως κασκαντέρ σε ταινίες. Μέσα από τη σχέση της όμως με τον Ed αρχίζει να συμφιλιώνεται με το παρελθόν και με την ίδια τη ζωή με όλες της τις δυσκολίες. Όταν όμως ο Ed πεθαίνει ξαφνικά, η συντετριμμένη Amy πέφτει ξανά στην απελπισία μέχρι που με κάποιο τρόπο παράδοξο, ρομαντικό  και «μαγικό» ανακαλύπτει ότι η σχέση της με τον Ed συνεχίζεται αναλλοίωτη και μετά θάνατον…

Φιλόδοξο το εγχείρημα του ευαίσθητου και ρομαντικού Ιταλού δημιουργού να συνδέσει το θανατερό ρομαντισμό του 19ου αιώνα με την τεχνολογία του 21ου σε μια ερωτική ιστορία ενός ηλικιωμένου με μια νεαρή γυναίκα, που μοιάζει να κουβαλά τα απομεινάρια ενός Οιδιπόδειου συμπλέγματος αλλά και τον αιώνιο μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά σε κανένα επίπεδο, πλην ίσως της μουσικής επένδυσης από τον μαέστρο Μορικόνε και της ατμοσφαιρικής φωτογραφίας. Από τη μια οι ατέρμονες ερωτικοφιλοσοφικές αναζητήσεις με τη μορφή διαλόγων μέσω Internet και από την άλλη η αδυναμία της πανέμορφης πρωταγωνίστριας να ανταποκριθεί σε βάθος στις ανάγκες ενός πολυσύνθετου ρόλου που την κάνει κάποιες στιγμές να θυμίζει πρωταγωνίστρια ελληνικού μελό των 60s (βοηθάει και ο Ελληνικός τίτλος). Εξάλλου ο ρόλος του Jeremy Irons  είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένος σε ομιλούσα κεφαλή μέσω οθόνης και σε αφήγηση off που δεν του δίνουν την ευκαιρία να κάνει και πολλά πράγματα. Το συνολικό αποτέλεσμα, με τη «βοήθεια» διαλόγων στην Αγγλική γλώσσα που το ετερόκλητο καστ δεν μπορεί να ζωντανέψει, μοιάζει υπερφίαλο, φλύαρο και κουραστικό για σχεδόν 2ωρη ταινία. Το «μυστήριο» του στόρι είναι σχεδόν εξ αρχής προβλέψιμο και η προσπάθεια σύνδεσης της τεχνολογίας με το μεταφυσικό επιδερμική. Μια αξιοπρεπής αποτυχία για έναν πάλαι ποτέ σπουδαίο αλλά πάντοτε ευαίσθητο και ρομαντικό δημιουργό.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 14.07.16