Ice Age: Collision course – Η Εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Animation  

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Mike Thurmeier (συνσκηνοθέτης ο Galen T. Chu)

Με τις φωνές των: John Leguizamo, Denis Leary, Ray Romano, Adam DeVine, Simon Pegg, Jennifer Lopez, Nick Offerman, Jessie J, Queen Latifah, Melissa Rauch, Stephanie Beatriz, Seann William Scott, Max Greenfield, Keke Palmer, Josh Peck, Jesse Tyler Ferguson, Wanda Sykes, Michael Strahan, Neil deGrasse Tyson και ο Chris Wedge ως Scrat.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Πολιτάκης, Μαίρη Μάρκου, Νίκος Μυτιληναίος, Στεφανία Φιλιάδη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Αντέλα Μέρμηγκα, Βασίλης Μήλιος, Δημήτρης Μάριζας, Χάρης Μπόσινας, Μαρίνα Τσιγονάκη.

Υπόθεση: O Σκρατ, συνεχίζοντας απτόητος το κυνήγι του για το πολυπόθητο βελανίδι, θέτει σε κίνηση γεγονότα που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί! Ανακαλύπτοντας ένα ξεχασμένο εξωγήινο διαστημόπλοιο, πατάει φυσικά το κουμπί που δεν πρέπει και εκτοξεύεται στο διάστημα! Εκεί ξεκινά μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων καθώς ένας αστεροειδής στρέφεται προς τη Γη σε πορεία σύγκρουσης. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και η υπόλοιπη παρέα θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την καταστροφή του πλανήτη.

Ο Μάικ Τουρμάιερ, σκηνοθέτης των μικρών περιπετειών του Σκρατ που εισήγαν το κοινό στα προηγούμενα φιλμ προβιβάζεται σε δημιουργό του 5ου κεφαλαίου αυτού του προϊστορικού animation sitcom και βέβαια φέρνει μαζί του μια τηλεοπτική αποσπασματικότητα στη δράση, μια χαλαρότητα στο ρυθμό και την επικέντρωση σε ατάκες και situations που ναι μεν είναι διασκεδαστικές αλλά, πώς να το κάνουμε, κατεβάζουν το φιλμικό επίπεδο! Υπάρχουν νέοι χαρακτήρες όπως ο γλυκά αδέξιος γαμπρός του Μάνι, παλιότεροι χαρακτήρες όπως η νυφίτσα που εδώ έχουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας (απίθανος ο Σάιμον Πεγκ) και χαρακτήρες που περνούν στο αφηγηματικό περιθώριο όπως ο Ντιέγο. Ευτυχώς η σχεδιαστική ευρηματικότητα δεν έχει εγκαταλείψει τη σειρά  με αποτέλεσμα αυτή η τροχιά σύγκρουσης του τίτλου να αποφεύγεται τελικά, με μικρές καλλιτεχνικές απώλειες. Φυσικά και πάλι κορυφαίος ο Τζον Λεγκουιζάμο ως Σιντ παραδίδει μαθήματα φωνητικής ερμηνείας. Στην ελληνική μεταγλώττιση οι Φιλιππίδης και Μπέζος ως Σιντ και Μάνι επαναλαμβάνουν ρόλους που γνωρίζουν και αποδίδουν άριστα!

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 14.07.16