Un homme à la hauteur - Στάσου στο ύψος σου

Παραγωγή: Γαλλία - 2016 

Διάρκεια: 98 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2

Είδος: Κομεντί

Σκηνοθεσία: Laurent Tirard

Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn, Stéphanie Papanian, César Domboy, Edmonde Franchi, Manoëlle Gaillard, Bruno Gomila.

Υπόθεση: Η πανέμορφη, γοητευτική (και πανύψηλη) Ντιάν, πετυχημένη δικηγόρος, έχει μόλις βάλει τέλος στον αποτυχημένο γάμο της με τον δικηγόρο και συνέταιρό της. Τώρα πια  αισθάνεται ελεύθερη να συναντήσει την μεγάλη αγάπη της ζωής της, αλλά χάνει το,,, κινητό της. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ένας άνδρας που συστήνεται ως Αλεξάντρ, την καλεί στο γραφείο για να της πει ότι το έχει βρεί. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, γοητευμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά. Το ραντεβού τους, όμως, δεν είναι καθόλου όπως το περίμενε… 

Γαλλικό remake μιας μεγάλης επιτυχίας από την Αργεντινή (απρόβλητης στην Ελλάδα) με τίτλο Corazón de León του Μάρκος Καρνεβάλε. Όπως φαίνεται, το γαλλικό σινεμά προσπαθεί να ανανεωθεί και ξανοίγεται σε πιο εξελιγμένες και πρωτότυπες συνταγές ρομαντικής κομεντί, όπως αυτή εδώ η αρκετά αστεία εξιστόρηση ενός δύσκολου έρωτα, αφού ο κατά τα λοιπά υπέροχος Πρίγκηπας του παραμυθιού έχει ένα τεχνικό πρόβλημα: ύψος 1,36!

Χωρίς να ξεφεύγει ιδιαίτερα από τον κανόνα της Γαλλικής φλυαρίας, η ταινία κυλάει ευχάριστα, με σωστό ρυθμό και χιούμορ και με ένα απόλυτα ταιριαστό ζευγάρι στην άνισου ύψους σχέαη του. Ο πρωταγωνιστής Ζαν Ντιζαρντέν αποδεικνύεται ιδανικός ρομαντικός πρωαγωνιστής ακόμα και από το βάθος του 1,36 ενώ τα οπτικά εφέ που τον μικραίνουν είναι αρκούντως πειστικά. Αποκάλυψη η αγέρωχη πρωταγωνίστρια Βιρζινί Εφιρά, όμορφη και ταλαντούχα, δίνει ένα χολιγουντιανό αέρα στην ταινία. Όπως χολιγουντιανές είναι και οι προθέσεις του σκηνοθέτη Λοράν Τιράρ! Το αν ολοκληρώνονται είναι άλλο θέμα!

Διανομή: Odeon          

Στις αίθουσες από 21.07.16