Suicide Squad – Ομάδα Αυτοκτονίας

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 123 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: David Ayer

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Viola Davis, Joel Kinnaman, Scott Eastwood, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jai Courtney, Jay Hernandez, Cara Delevingne, Adam Beach, Karen Fukuhara, Ike Barinholtz, Alain Chanoine, Jim Parrack, Common, Shailyn Pierre-Dixon, Corina Calderon, David Harbour, Alex Meraz και οι Ben Affleck, Ezra Miller και Jason Momoa.

Υπόθεση: Η σκληρή Αμάντα Γουόλερ, πράκτορας των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, συγκεντρώνει μια ομάδα με τους πιο επικίνδυνους, φυλακισμένους Σούπερ Κακούς, τους εξοπλίζει με τα πιο ισχυρά όπλα στη διάθεση της κυβέρνησης και τους αναθέτει να εξοντώσουν μια αινιγματική, ανυπέρβλητη οντότητα. Η αδίστακτη Γουόλερ έχει αποφασίσει πως μόνο μια μυστικά συναρμολογημένη ομάδα από ανόμοια, ελεεινά άτομα, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι αυτό που χρειάζεται. Όμως, όταν οι σούπερ κακοί ήρωές μας  συνειδητοποιήσουν ότι επιλέχθηκαν επειδή έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένοι και κανέναν δεν ενδιαφέρει η τύχη τους, μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν. Θα λειτουργήσουν ως  Ομάδα Αυτοκτονίας, έτοιμοι να πεθάνουν προκειμένου να επιτύχουν ή θα αποφασίσουν να ενεργήσουν ο καθένας για πάρτη του;

Η DC Comics, μετά το Batman VS Superman, επανέρχεται με φόρα για να συστήσει στο κοινό μια πινακοθήκη μοχθηρών υπερηρώων που μέχρι τώρα δεν είχαν βρει το δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη. Ο Ντεντσοτ, η Χάρλει, ο Ντιάμπλο, ο Κίλερ Κροκ και πολλοί άλλοι στρατολογούνται με το ζόρι από την επίσης μοχθηρή και θεοσκότεινη πράκτορα Γουόλερ για να φέρουν σε πέρας μια μυστική αποστολή που… τελικά ποτέ δεν μαθαίνουμε ακριβώς ποια είναι αφού είναι προφανές ότι η ταινία έχει υποστεί εκτεταμένο ξαναμοντάρισμα προκειμένου να μη χαρακτηρισθεί ακατάλληλη και να περιορισθεί σε ένα εμπορικό δίωρο. Αν και ξεκινάει πολύ καλά με την παρουσίαση των χαρακτήρων, με επιτυχημένη μουσική υπόκρουση γνωστούς ροκ ύμνους, εκεί που ο θεατής αρχίζει να ζεσταίνεται, ξεκινάει απότομα και άτεχνα ένα εντελώς επιφανειακό νταβαντούρι με την ομάδα να προελαύνει έτσι, δίκην εκδρομής στην κόλαση, με το ενδιαφέρον να περιορίζεται στις επί μέρους ιστορίες των χαρακτήρων. Οι οποίοι ευτύχησαν να ερμηνεύονται από ικανοποιητικά έως εκπληκτικά από μια ομάδα καλών ηθοποιών με κορυφαία εδώ την Μάργκο Ρόμπι στο ρόλο της τρελαμένης Χάρλεϊ. Μια ερμηνεία αποκάλυψη σε τέλεια αρμονία με την γοητευτικά απωθητική παρουσία του Τζάρεντ Λέτο στο (σύντομο και αποσπασματικό) ρόλο του Τζόκερ. Εξάλλου ο δυναμικός σκηνοθέτης David Ayer ξέρει να καθοδηγεί σωστά και ομαδικά όπως απέδειξε και στο βραβευμένο για το cast του πολεμικό Fury. Στα υπέρ και τα κάποια ίχνη χιούμορ (πρωτοφανές για DC Comics).

Τα κόμικς στον κινηματογράφο έχουν φθάσει σε υψηλά καλλιτεχνικά επίπεδα και είναι καιρός οι αρμόδιοι της DC Comics (Σνάιντερ και Σία) να το χωνέψουν, να σταματήσουν να εστιάζουν στη στεγνή δράση και να προσθέσουν ουσία και χιούμορ στη συνταγή γιατί το κοινό θα πάει να ψωνίσει από απέναντι και δεν θα ξανάρθει…   

Σύντομα Βιογραφικά των Βασικών Χαρακτήρων 

ΑΜΑΝΤΑ ΓΟΥΟΛΕΡ (Βαϊόλα Ντέιβις)

Μια σκληροτράχηλη καριερίστα των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών που κάνει άσχημα πράγματα να συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους, η Αμάντα Γουόλερ είναι η μυστική διοικητής της Ομάδας Αυτοκτονίας και ενδιαφέρεται μόνο για την επιτυχία της αποστολής. Για αυτήν καθένας είναι αναλώσιμος στην υπηρεσία του κοινού καλού. 

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΡΙΚ ΦΛΑΓΚ (Τζόελ Κίναμαν)

Ο υποδιοικητής της Αμάντα Γουόλερ, συνταγματάρχης Ρικ Φλαγκ, είναι ο καλύτερος σκοπευτής των ενόπλων δυνάμεων. Άνθρωπος του στρατού και με τη βούλα, ο Φλαγκ είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη να κρατήσει αυτή την ανόμοια ομάδα σε τάξη. 

ΝΤΕΝΤΣΟΤ (Γουίλ Σμιθ)

Ο Ντέντσοτ – ή Φλόιντ Λόουτον – είναι ένας καριερίστας εκτελεστής και πιθανόν ο καλύτερος σκοπευτής στον κόσμο. Είναι ψυχρός επαγγελματίας που δουλεύει μόνος, δεν εμπιστεύεται κανένα, με μοναδική του αδυναμία, τη νεαρή του κόρη, Ζόι, την οποία, τόσο η Αμάντα Γουόλερ, όσο και ο συνταγματάρχης Ρικ Φλαγκ χρησιμοποιούν ως μέσο για να τον εκβιάσουν. 

ΤΖΟΚΕΡ (Τζάρεντ Λέτο)

Το Χάος προσωποποιημένο, ο Τζόκερ είναι απίστευτα επικίνδυνος και απολαμβάνει σε κάθε στιγμή το χάος που δημιουργεί. Ο μεγαλύτερος και πιο απρόβλεπτος αντίπαλος του Μπάτμαν, είναι ταυτόχρονα ο πιο περιβόητος κρατούμενος του Ασύλου Άρκαμ, καθώς και ο μεγάλος έρωτας της Χάρλεϊ Κουίν, μέλους της Ομάδας Αυτοκτονίας. 

ΧΑΡΛΕΪ ΚΟΥΙΝ (Μάργκο Ρόμπι)

Η Χάρλεϊ Κουίν — η αλλιώς Δρ. Χαρλίν Κουινζέλ — είναι μια όμορφη, νεαρή ψυχίατρος του Ασύλου Άρκαμ, ανάμεσα στους τρόφιμους του οποίου ήταν και ο Τζόκερ… μέχρι που εκείνος αντιστρέφει τους όρους του παιχνιδιού. Εξίσου τρελή και θελκτική, η Χάρλεϊ αντιμετωπίζει τη ζωή σαν ένα μεγάλο, χαοτικό αστείο. 

ΚΑΠΤΕΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ (Τζέι Κόρτνεϊ)

Ένας Αυστραλός αγροίκος, ο Κάπτεν Μπούμερανγκ είναι ύπουλος, ραδιούργος, εξυπνάκιας, οξύθυμος και αδίστακτος. Χρησιμοποιεί μια συλλογή από κοφτερά σαν ξυράφια, εμπρηστικά και φορτισμένα με ηλεκτρισμό μπούμερανγκ ενώ η συμπεριφορά του εκνευρίζει συχνά τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας. 

ΝΤΙΑΜΠΛΟ (Τζέι Χερνάντεζ)

Το πρόσωπο του έχει σαν σήμα κατατεθέν ένα τατουάζ – κρανίο. Μέλος κάποτε μιας συμμορίας, έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται την φωτιά σύμφωνα με τη θέληση του. Αλλά ο Ντιάμπλο στοιχειώνεται από τα εγκλήματα του παρελθόντος του, και αν επιτρέψει στο θυμό του να ξεσπάσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλέσει.           

ΚΙΛΕΡ ΚΡΟΚ (Άντεγουελ Ακινουόγιε-Αγκμπάτζε)

Ένας τεράστιος άνδρας, για τον οποίο η εξέλιξη λειτουργεί προς τα πίσω. Το τετράγωνο σαγόνι, το φολιδωτό δέρμα και το τραχύ χαμόγελο του Κίλερ Κροκ φέρνουν στο νου τα πιο τρομακτικά ερπετά, αλλά είναι οι ικανότητες επιβίωσης και ελιγμών σε σκοτεινούς, υγρούς, βρώμικους υπονόμους που τον κάνουν ένα θανάσιμο αντίπαλο, όταν βρίσκεται στο στοιχείο του. 

ΔΡ. ΤΖΟΥΝ ΜΟΥΝ / ΓΗΤΕΥΤΡΑ (Κάρα Ντελεβίν)

Κυριευμένη από την Γητεύτρα – μια διαφανή, αιθέρια, μοχθηρά όμορφη μάγισσα τόσο παλιά όσο και ο χρόνος – η Τζουν Μουν παλεύει να κρατήσει την ανθρωπιά της. Και όσο η Αμάντα Γουόλερ κρατάει – κυριολεκτικά – την καρδιά της Γητεύτρας, η Τζουν παραμένει υπηρέτης και των δυο γυναικών, μέχρι να καταφέρει να ξεφύγει και να διεκδικήσει όσα έχασε.  

ΣΛΙΠΝΟΤ (Άνταμ Μπιτς)

Ο Σλίπνοτ – αλλιώς και Κρίστοφερ Βάις – είναι μετρ στην χρήση περίτεχνων σχοινιών και εξοπλισμού. Αυτός ο εκπαιδευμένος δολοφόνος μπορεί να σκαρφαλώσει παντού. 

ΚΑΤΑΝΑ (Κάρεν Φουκουχάρα)

Ντυμένη με μια στολή που συνδυάζει στοιχεία από τους Σαμουράι και τους Μαχητές των Δρόμων και μια χαρακτηριστική μάσκα προσώπου, η Κατάνα πολεμάει με το Σόουλτέικερ, ένα μεγάλο σπαθί Σάμουραϊ, που παγιδεύει τις ψυχές όλων των θυμάτων του. Ψυχρή δολοφόνος και βοηθός του Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ. 

ΙΝΚΙΟΥΜΠΟΥΣ

Ένα απερίγραπτο κακό, παλιό όσο ο ίδιος ο χρόνος, η αιθέρια, απειλητική δύναμη του Ίνκιουμπους δε γνωρίζει όρια. Έχοντας την ικανότητα να αναγεννιέται ξανά και ξανά, και κάθε φορά να γίνεται δυνατότερος, το οπλοστάσιο του περιλαμβάνει πανίσχυρους κεραυνούς ενέργειας που μπορούν να κόψουν ένα Μπλάκχοκ στη μέση.  

Διανομή: Tanweer       

Στις αίθουσες από 25.08.16