The Whole Truth – Συνήγορος Υπεράσπισης

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 93 λεπτά 

Βαθμολογία: * 1/2

Είδος: Δικαστικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Courtney Hunt

Πρωταγωνιστούν: Renée Zellweger, Keanu Reeves, Gabriel Basso, Gugu Mbatha-Raw, Jim Belushi, Kenneth Choi, Sean Bridgers.

Υπόθεση: Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ, γνωστός δικηγόρος της Νέας Ορλεάνης, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ανήλικου Μάικ Λάσιτερ που κατηγορείται για πατροκτονία. Ο νεαρός αρνείται να ανοίξει το στόμα του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ο απελπισμένος Ράμσεϊ προσλαμβάνει ως βοηθό την Τζανέλ, κόρη ενός γνωστού νομικού η οποία είναι αποφασισμένη να φθάσει την υπόθεση στα άκρα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια.

Συνδυασμός δικαστικού δράματος και απόπειρας αναβίωσης ενός κλίματος φιλμ νουάρ από το οποίο έχει κρατήσει την αφήγηση Off του πρωταγωνιστή και τη μοιραία γυναίκα, σύζυγο του θύματος, διάσημου και ζάπλουτου δικηγόρου στα χέρια του οποίου υπέφερε αλλά και μητέρα του νεαρού πατροκτόνου που επίσης ζούσε κάτω από την απειλητική σκιά αυτού του σωβινιστή του Νότου.

Η σκηνοθέτης Κόρτνι Χαντ και ο σεναριογράφος Νίκολας Καζάν (γιος του Ελία βεβαίως) διαθέτουν από μια υποψηφιότητα Oscar σεναρίου ο καθένας στο παρελθόν. Προφανώς όταν έγραφαν αυτή την ταινία είχαν ξεχάσει τα αγαλματίδια στο σπίτι. Τηλεοπτική αισθητική, κοινότυπο στόρι παρά τις ανατροπές που θα ήθελαν να κάνουν τη διαφορά, ανεπιτυχές ως επί το πλείστον casting και βέβαια κερασάκι η ξύλινη ερμηνεία του Κιάνου που θάθελε να γίνει Ρόμπερτ Μίτσαμ αλλά…πέρασε και δεν ακούμπησε. Όσο για τη Ρενέ Ζελβέγκερ νομίζω ότι πρέπει να αφαιρεθεί το όνομά της από τους τίτλους. Δεν είναι δυνατόν να λες ότι τον α’ γυναικείο ρόλο μιας ταινίας ερμηνεύει μια ηθοποιός που το κοινό δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει. Μάρτυς οι φωτογραφίες από σκηνές της ταινίας! Ο μόνος που διασώζεται είναι ο ταλαντούχος νεαρός Γκαμπριέλ Μπάσο στο ρόλο του κατηγορούμενου αλλά και η πολύπαθη Νέα Ορλεάνη που με τον τρόπο που τη χρησιμοποιεί το Χόλιγουντ θα έλεγε κανείς ότι κατοικείται αποκλειστικά από εγκληματίες, απατεώνες και γενικώς σκοτεινούς τύπους. 

Διανομή: Spentzos Film          

Στις αίθουσες από 25.08.16