Bridget Jones’s Baby – Το μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς

Παραγωγή: Βρετανία - 2016

Συμπαραγωγοί: Γαλλία/Ιρλανδία/ΗΠΑ 

Διάρκεια: 122 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2

Είδος: Κομεντί

Σκηνοθεσία: Sharon Maguire

Πρωταγωνιστούν: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson,  Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips, Kate O'Flynn, Julian Rhind-Tutt, Shirley Henderson, Agni Scott, Sarah Solemani, Joanna Scanlan, Neil Pearson, Patrick Malahide, James Callis, Will Firth  και ο Ed Sheeran στο ρόλο του εαυτού του.

Υπόθεση: Θυμάστε την ευτραφή νεαρή δημοσιογράφο Μπρίτζετ Τζόουνς; Ε λοιπόν οι δημιουργοί της αποφάσισαν να την φέρουν ξανά στη συντροφιά μας, 12 χρόνια μετά την τελευταία της περιπέτεια. Η γλυκιά και ανασφαλής Λονδρέζα έχει πια πατήσει τα 40, έχει καταφέρει να ελέγξει το βάρος της και να ανεβάσει την ποιότητα της ζωής της. Αυτό που δεν έχει καταφέρει είναι να βρει ένα σύντροφο. Καθώς σβήνει ολομόναχη το κεράκι της τούρτας της και αναρωτιέται πότε θα γίνει μάνα, ο τροχός της τύχης της έχει αρχίσει να γυρίζει και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα ανατρέψουν εντελώς τις χλωμές προοπτικές μιας ζωής…στο ράφι. Πηγαίνοντας στην κηδεία του αγνοούμενου στη θάλασσα Ντάνιελ Κλίβερ ταράζεται όταν συναντά ξανά τον παλιό της έρωτα Μαρκ Ντάρσι, πλην όμως παντρεμένο. Απογοητευμένη, δέχεται να πάει εκδρομή με μια φίλη της σε ένα μουσικό φεστιβάλ όπου γνωρίζει τον Αμερικανό Τζακ με τον οποίο και ενθουσιάζεται. Όταν διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος, η Μπρίτζετ βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, καθώς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας, αφού μέσα στο ύποπτο για σύλληψη χρονικό διάστημα έχει κάνει σεξ και με τους δύο… 

Υπάρχει μια αντίφαση εδώ. Η Ρενέ Ζελβέγκερ έχει ταυτιστεί με την Μπρίτζετ, ένα γυναικείο χαρακτήρα καθημερινό, με περιττά κιλά, ανασφάλειες και άλλες ατέλειες οι οποίες όμως ουδόλως την εμπόδισαν να ζήσει την κινηματογραφική ζωή της και να γίνει role model για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Η Ρενέ όμως (άσχετα αν το παραδέχεται ή όχι) δεν τήρησε στην προσωπική της ζωή αυτά που προπαγάνδιζε στην κινηματογραφική κι αυτό την αφήνει λίγο έκθετη στα μάτια του (γυναικείου κυρίως) κοινού. Ωστόσο είναι πάνω από όλα μια καλή ερμηνεύτρια που με λίγη βοήθεια από τις 3 σεναριογράφους, τώρα που μεσολάβησαν τόσα χρόνια από το τελευταίο κεφάλαιο Μπρίτζετ Τζόουνς, προσαρμόζει κάπως τον χαρακτήρα στη νέα πραγματικότητά της, μετατοπίζοντας βέβαια αρκετά την αρχική φεμινιστική προβληματική. 

Το δημιούργημα της Έλεν Φίλντιν μοιάζει να προσαρμόζεται στους καιρούς αν και δεν είναι και πάλι ικανό να κερδίσει το στοίχημα με το ανδρικό κοινό. Ωστόσο αυτό που σώζει την παρτίδα των νέων αυτών περιπετειών ωριμότητας της Μπρίτζετ είναι το καταλυτικό χιούμορ που αναδίδουν οι ευφυείς ατάκες, που κυμαίνεται ανάμεσα στην καυστική ειρωνεία και τα όρια του ξεκαρδιστικού (τα οποία συχνά ξεπερνιούνται με χαρούμενο ζήλο). Η Μπρίτζετ είναι ένας ρόλος που η Ρενέ Ζελβέγκερ παίζει πια στα δάκτυλα και βέβαια αποδίδει με μαεστρία ανάλογη των ηρωίδων χολιγουντιανών κομεντί του 40 και του 50. Ας μην ξεχνάμε ότι παρά το φιλμικό χάσμα στην καριέρα της υπήρξε πάντα μια καλή και πολυβραβευμένη ηθοποιός. Με την Μπρίτζετ αναμένεται να μαγέψει ξανά το παγκόσμιο γυναικείο κοινό αλλά και τα gay πλήθη αφού η πλοκή βρίθει από gay friendly ατάκες και στιγμιότυπα. Το υπόλοιπο καστ, με επικεφαλής έναν όμορφα γερασμένο Κόλιν Φερθ, είναι πολύ ταιριαστό και αποτελεσματικό στους ρόλους του. Ιδιαίτερα, ο σπάνια εμφανιζόμενος στη μεγάλη οθόνη Πάτρικ Ντέμπσεϊ στο ρόλο του ζάπλουτου γοητευτικού Αμερικανού αλλά και η μοναδικά ευφυής Έμα Τόμσον στο ρόλο της γυναικολόγου, που έχει βάλει και ένα χεράκι στο σενάριο. 

Κλασσική ταινία λοιπόν για έξοδο γυναικοπαρέας αλλά και με δυνατότητες date movie όπου βέβαια το αγόρι θα γκρινιάξει αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αντέξει μέχρι το τέλος. 

Και προς Θεού!!! Δεν αποκαλύπτουμε ποιος είναι ο Πατέρας!!! 

Τα βιβλία κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 15.09.16