Nine Lives – Εννιά Ζωές

Παραγωγή: Γαλλία/Κίνα - 2016 

Διάρκεια:  87 λεπτά 

Βαθμολογία: * 

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Barry Sonnenfeld

Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Jennifer Garner, Robbie Amell, Cheryl Hines, Mark Consuelos, Malina Weissman, Christopher Walken, Talitha Bateman, Teddy Sears, Jay Patterson.

Υπόθεση: Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τομ, εγωπαθής και κακότροπος, έχει ένα στόχο: να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στο βόρειο ημισφαίριο και να ικανοποιήσει έτσι το υπερμέγεθες εγώ του. Αφοσιωμένος εκεί, παραμελεί φυσικά την οικογένειά του - που αποτελείται από την αφοσιωμένη δεύτερη σύζυγό του Λάρα και τη μικρή τους κόρη Ρεμπέκα, αλλά και τον ενήλικο γιο του, Ντέιβιντ, από τον πρώτο του γάμο- που τον αντιμετωπίζει σαν Θεό και ανέχεται υπομονετικά τον χαρακτήρα του. Όταν φτάνουν τα 11α γενέθλια της Ρεμπέκα, ο Τομ υποκύπτει στις παρακλήσεις της και της παίρνει έναν γάτο, τον Χνουδωτούλη, από ένα μυστηριώδες pet shop με ιδιοκτήτη τον εκκεντρικό Φίλιξ. Μετά από ένα ατύχημα πριν το πάρτι της Ρεμπέκα, ο Τομ ξυπνάει και ανακαλύπτει έντρομος ότι το σώμα του βρίσκεται σε κώμα στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά εκείνος βλέπει τα πάντα μέσα από τα μάτια του γάτου! Για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του, ο Τομ θα πρέπει να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να γίνει ο σύζυγος και πατέρας που αξίζουν…

Παρωχημένη θεματολογία, ανέμπνευστη by the numbers εκτέλεση και ένας Κέβιν Σπέισι που αντιγράφει ασύστολα από τον χαρακτήρα του στα Αφεντικά για Σκότωμα. Είναι αξιοπερίεργο πως στο Ευρωπαϊκό αντίτυπο του Χόλιγουντ, την EuropaCorp, σκέφτηκαν να δώσουν λεφτά για κάτι τόσο ντεμοντέ και χιλιοειδωμένο. Να ήταν διασκεδαστικό να πεις χαλάλι! Κάνουν αναφορές στα παλιά καλά οικογενειακά θεάματα της εποχής του Ρήγκαν. Είναι όμως τόσο προβλέψιμο το όλο concept και οι χαρακτήρες και τόσο δεύτερα τα οπτικά εφέ που τα 87 λεπτά φαίνονται ατελείωτα. Κι όλο αυτό χρειάστηκε πέντε (5!) σεναριογράφους για να μαζευτεί. Όσο για τον Κρίστοφερ Γουόκεν, τα λέει μόνος του: «…πάντα είχα γάτες, τις αγαπώ πολύ. Ο Φίλιξ και εγώ μοιάζουμε πολύ!». Δεν είναι δύσκολο να ερμηνεύσεις τον εαυτό σου! Μια ακόμη αστοχία του κάποτε πρωτότυπου δημιουργού των Men in Black, Μπάρι Σόνενφελντ. Ίσως και να πιάσει την Κινέζικη αγορά στην οποία μάλλον και απευθύνεται, εξ ου και οι Κινέζοι συμπαραγωγοί.   

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 15.09.16