I.T. – Προσωπικά Μυστικά

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ιρλανδία/Γαλλία - 2016 

Διάρκεια: 95 λεπτά 

Βαθμολογία: *

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: John Moore

Πρωταγωνιστούν: Pierce Brosnan, James Frecheville, Anna Friel, Stefanie Scott, Michael Nyqvist, Adam Fergus, Jason Barry, Clare-Hope Ashitey, Austin Swift.

Υπόθεση: Ο Μάικ είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στο χώρο της πληροφορικής. Θα μπορούσε να παινευτεί ότι τα έχει όλα: πανέμορφη γυναίκα, υπέροχη κόρη, ένα hi tech αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία στα πρόθυρα ανάληψης μιας μεγάλης δουλειάς που θα τον καθιερώσει στο χώρο. που τον έχει κάνει ιδιαίτερα ευκατάστατο. Κάνει όμως το σφάλμα να εμπιστευθεί για ένα προσωπικό τεχνικό ζήτημα τον Εντ, έναν σύμβουλο τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας του, που του γίνεται φόρτωμα. Όταν ο Μάικ τελικά τον απολύει με άσχημο τρόπο, θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι, αφού ο Εντ-που αποδεικνύεται επικίνδυνος ψυχοπαθής-θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του αλλά και την ζωή της οικογένειάς του.

Ακόμη μια ταινία όχημα για τον πάλαι ποτέ Τζέιμς Μποντ που ομολογουμένως γερνάει με χάρη και δυναμισμό. Αυτή τη φορά όμως το σενάριο δεν τον βοηθάει καθόλου αφού είναι γεμάτο απιθανότητες και σχηματικούς χαρακτήρες. Με έναν κακό στα όρια του γκροτέσκου και με ένα κεντρικό ήρωα που έχει τις σκοτεινές και θολές πτυχές του, αυτή η ιστορία που εξελίσσεται στον ανασφαλή κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας όπου τα προσωπικά δεδομένα τείνουν να γίνουν απλά μια φράση, δεν έχει να πάει πουθενά παρά στο παλιό καλό σύμπαν των ταινιών του Τσαρλς Μπρόνσον με τους μονοδιάστατους εισβολείς στην παραδοσιακή οικογενειακή ευτυχία και τους αγριεμένους οικογενειάρχες που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Το μείγμα δυστυχώς δεν δένει αφήνοντας μια αλλόκοτη αίσθηση παλιακού ντυμένου με μοντέρνα ρούχα. Καλωσορίσατε στον Εκτελεστή των Pixel.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 22.09.16