Πολυχώρος Underground: Η 2η σεζόν ξεκινάει δυναμικά

 

Το Underground της Κοραή ήρθε για να μείνει! Μετά από μια εξαιρετικά δυναμική αρχή πέρσι με τις Μεταξωτές Γυναίκες αλλά και μια υπέροχη παράσταση μπουλβάρ με το Romantic Fools, το ρεπερτόριο της νέας θεατρικής περιόδου 2016-2017 θα είναι αφιερωμένο  στο ελληνικό έργο. Ένα πάντρεμα παλαιότερων και νεότερων συγγραφέων με αφετηρία την Ελλάδα του σήμερα.

Ήδη ξεκίνησε και θα παίζεται μέχρι και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) το συγκλονιστικό «Να με θυμάσαι», μια παράσταση που ανέβηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία  Ισότητας Των Φύλων, το Κέντρο Έρευνας για Θέματα Ισότητας και το πολιτιστικό σωματείο ΠΕΤΡΑ (διαβάστε σχετικά εδώ). Μια παράσταση-εμπειρία που ξεπερνάει την κατεστημένη θεατρική αντίληψη, ευρηματικά στημένη στον ιδιαίτερο χώρο της Κοραή, που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Ξεχώρισα ανάμεσα στις υπέροχες ερμηνείες τη συγκλονιστική Ρόζα Λούξεμπουργκ της Νικολίνας Μουαίμη! Επίσης το κείμενο δίνει για πρώτη φορά στο σύγχρονο κοινό την ευκαιρία να αντιληφθεί την τεράστια σημασία του έργου της Καλλιρόης Παρρέν στην Αθηναϊκή πνευματική ζωή και τη γυναικεία χειραφέτηση.

Συντελεστές:

Σύλληψη – σκηνοθεσία - οργάνωση: Βάνα Πεφάνη

Συγγραφή κειμένων : Σοφία Βασιλαντωνάκη, Γιάννης Καρκανεβάτος, Ελευθερία Κόμη, Έλενα Κοσμά, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Βάνα Πεφάνη 

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Αφεντούλης

Παίζουν: Σιμόνη Γιαννάτου, Σοφία Μανωλάκου, Aurore Marion, Νικολίνα Μουαίμη, Βάνα Πεφάνη

Πιάνο-τραγούδι: Έλενα Κοσμά

Παραστάσεις: Δευτέρα 3 έως Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 21.00 (εκτός Δευτέρας 10 Οκτωβρίου)

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Απαραίτητη κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2130370342

Από τις 21 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται επίσης, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. (Περισσότερα εδώ)

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Μουσική: Έλενα Κοσμά- ORESTIS

Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Γιουρμετάκη - Ανδρέας Παπαδάκης

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου - Πάνος Μπόρας

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Από 21 Οκτωβρίου

Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 – Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος:12 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

Και στο τέλος αυτού του μήνα έρχονται το Delete της Βάνας Πεφάνη και του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη και η κλασσική «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη για τα οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά προσεχώς. Όπως και το Παραμυθολόγιο που εγκαινιάζει την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου από 16 Οκτωβρίου.

 

Τελειώνοντας παραθέτουμε το σημείωμα της Βάνας Πεφάνη σχετικά με τον Πολυχώρο: «Ζούμε σε μια σημαντική ιστορική περίοδο και είμαστε εδώ. Παρόντες. Δημιουργούμε. Νέους χώρους, έργα, παραστάσεις. Δουλεύουμε για μας  και για εσάς. Γιατί έχουμε ελπίδα ότι μετά την καταστροφή έρχεται η αναγέννηση. Γιατί είμαστε μέρος της πόλης μας, της χώρας μας  και γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Ίσως γιατί μόνο αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Underground λοιπόν, αλλά καθόλου ήσυχα και αθόρυβα, συναντάμε όποιον θελήσει να έρθει να μας βρει. Underground, αλλά στο κέντρο της πόλης».